Marc Houtzager “vliegt”over de hindernissen

Het leek wel alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid tijdens het CHIO5 Twente. De ruiter uit Rouveen scheerde’ als ‘vliegende Hollander’ met zijn bruine merrie Sterrehof’s Dante messcherp over de obstakels en pakte de zege met liefst 2,85 seconde voorsprong op zijn naaste belager Billy Twomey met de tien jaar oude bruine merrie Lady Lois. Frank Schuttert had ruim vier tellen achterstand op zijn ontketende landgenoot, maar greep met zijn negen jarige bruine merrie wel de derde prijs.

Houtzager, ook vorig jaar al goed voor een zege in een ‘dikke’ proef, gaat vol vertrouwen richting zondag als hij met Sterrehof’s Calimero begint aan de strijd om de Longines FEI Nations Cup. “Ik denk dat we een heel goed team hebben. Ik verwacht dat we hoog kunnen eindigen en hoop natuurlijk dat we winnen. Dat zou een mooie afsluiting van dit evenement zijn.”

Maikel van der Vleuten, een dag eerder winnaar van de Longines Grote Prijs van Twente, moest in de rubriek over 1,45 meter op tijd om de Hulshoff Prijs met zijn achtjarige schimmelmerrie Sildouch Z alleen de Braziliaan Pedro Veniss met Sun Flower du Theil voor zich dulden, hoewel de Brabander de scherp gestelde tijd niet helemaal haalde. Dat was in de proef voor veel ruiters een probleem. Ook Aniek Diks met de bruine merrie Fiarabo en Chantal Regter met de bruine ruin Eamelusina ontsnapten niet aan een tijdfout. Ondanks ook nog een springfout werden ze toch achtste en negende.

De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. Daisuke Fakushima dook met zijn negenjarige vosruin Conblue (v. Conthargos) bijna een volle seconde onder de tijd van de op dat moment leidende Jordaniër Ahmed Mansour met de bruine merrie Estoril de Vardag. Wilton Porter, de pupil van Jeroen Dubbeldam, leek als laatste starter het feestje van Fakushoma nog te verstoren, maar maakte op de laatste lijn net te weinig tempo en werd tweede met de zwarte ruin Delinquent JX (v. Darco). In een prachtige barrage eindigde Ben Schröder voor eigen publiek als zevende met de achtjarige schimmelhengst Grodino en Rob Scherphof werd als snelste vierfouter achtste met zijn tien jaar oude bruin Eclipse.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.csitwente.nl

Foto Marc Houtzager: © www.digishots.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer