Bas Scheenloop 2de en Robin v.d. Valk 3de tijdens Nederlands Kampioenschap NFF

In het Pinksterweekend wordt traditiegetrouw het Nederlands kampioenschap NFF gereden. Dit jaar is men neergestreken in Berlicum. Van FCV het Twentse Ros namen 20 rijders deel aan het evenement. Om deel te mogen nemen moeten de rijders aan minimaal 5 landelijke wedstrijden hebben deelgenomen.
Op zaterdag is de plaatsingswedstrijd gereden die de startpositie voor het NK bepaald, tevens werd de laatste wedstrijd gereden in de promotieklasse. Sem Bosman behaalde een knappe 2de plek in het eindklassement promotieklasse tot zijn eigen verbazing. Tijdens plaatsingswedstrijd behaalde Bas Scheenloop de 1ste plaats en Brian Vloon de 2de plek.
De wedstrijd wordt gestart met een defilé waarbij de clubs en de rijders worden voorgesteld. Na het Volkslied start de wedstrijd. Pechvogel dit keer was Jesper Grob, die al in de eerste manche de strijd moest staken na een val. Ook Viggo Pegge haakte af na de manches t.g.v. een virus. Afhankelijk van het aantal rijders in een leeftijdsklasse gingen de rijders door naar de halve finale of rechtsreeks naar de finale. 10 Rijders mochten de halve finale rijden, waarbij de helft helaas in steeds sterker wordend deelnemers veld werd uitgeschakeld.
In de finale starten Chris Scheenloop en Marc Bosman beide cruisers 45+, ze rijden hun laatste NK samen. Marc behaalt knap 5de plaats en Chris een 7de plek.   Bij de jongens 10 jaar strijden Jochem Sating en Tom Peters tegen elkaar, en zij aan zij rijden ze over de finish (resp plaats 5e en 6e). Damian Kappert heeft de prijs voor de 6de plek in ontvangst mogen nemen bij jongens 12 jaar. Ook Brian Vloon en Robin v/d Valk mochten het tegen elkaar opnemen in de finale. Robin gaat er als een speer vandoor bij de start en geeft zijn plaats niet meer weg. Hij wordt 3de en Brain ook knap 5de. De laatste rijder is Bas Scheenloop (jongens 18+), die zaterdag nog 1ste werd, heeft vandaag een stabiele dag en behaalt een knappe 2de plek.
Over 2 weken staat er weer een grote wedstrijd op de agenda. Het NK voor Clubs (NFF) wordt dan gereden in Dedemsvaart.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer