Blauw Zwart verliest geflatteerd van SEV

Twee weken geleden had het eerste team van korfbalvereniging Blauw-Zwart de tweede plaats in de poule al veilig gesteld. De tweede plaats kan eventueel nog recht geven op promotie, maar hiervoor komen alleen degene met de meeste punten in aanmerking. Een snelle blik bij alle andere poules leerde Blauw-Zwart dat zij nog wel twee punten konden gebruiken in deze race voor promotie. Hiervoor hadden de Wierdenaren nog één mogelijkheid, uit in Zelhem tegen SEV.

SEV was één van de teams die het Blauw-Zwart behoorlijk lastig hadden gemaakt, zowel tijdens het veld- als zaalseizoen. Winnen in Zelhem zou dan ook geen eenvoudige opgave worden, maar aan motivatie was geen gebrek. De wedstrijd ging het eerste kwartier gelijk op; SEV kwam tot drie maal toe op een voorsprong, maar bij een stand van 3-2 nam Blauw-Zwart het initiatief over. Via een schot en twee doorloopballen kwamen de bezoekers op een 3-6 voorsprong, maar deze kon niet behouden worden.

Richting het einde van de eerste helft slopen er slordigheden in het spel van de Wierdenaren. Meer dan eens werd de bal eenvoudig onderschept door SEV, die daardoor met succes veelvuldig konden aanvallen. Hun achterstand werd vlak voor het rustsignaal nog omgebogen tot een 7-6 voorsprong. In principe was er nog geen vuiltje aan de lucht, want de wedstrijd ging al met al gelijk op.

Vol goede moed werd begonnen aan het tweede bedrijf, maar hierin kreeg Blauw-Zwart al gauw het spreekwoordelijke deksel op de neus. Kansen werden niet verzilverd aan de kant van de Wierdenaren, terwijl SEV het vizier wel op scherp had staan. Zij konden hierdoor een voorsprong van vier doelpunten pakken. Blauw-Zwart probeerde volop om de achterstand ongedaan te maken en wist nog terug te komen tot 13-11. SEV bleef echter rustig en bleef mee scoren.

Hierdoor stond er vlak voor tijd een stand van 15-12 op het scorebord. SEV gooide er hierna nog drie afstandsschoten in, waardoor de eindstand uiteindelijk 18-13 was. Een enigszins geflatteerde uitslag, aangezien beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Blauw-Zwart is nu afhankelijk van de uitslagen van de overige nummers twee in de andere poules om nog aanspraak te kunnen maken op een eventuele promotie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer