Brazilianen heersen op de zondag in Geesteren

Op de afsluitende zondag van het CHIO in Geesteren ging de eerste rubriek op deze zeer warme dag met een maximale hoogte van 1.40 meter naar de Braziliaan Thiago Ribas da Costa. Met zijn paard Dreambrina klokte hij een tijd van 55,69 seconden. Op de tweede plaats eindigde Bart Clarys die met het paard Katinka bijna vier seconden langzamer was. De derde plaats ging naar de Nederlandse Aniek Diks (foto) met haar paard Fiarabo. Zij deed exact 66 seconden over het parcours.

De tweede rubriek, aangeboden door de Provincie Overijssel, werd helemaal een Braziliaanse aangelegenheid. De rubriek tegen de klok met een maximale hoogte van 1.45 meter werd opnieuw gewonnen door Thiago Ribas da Costa. Dit keer had hij Kassandra van ‘t Heike gezadeld. De combinatie finishte na 57,82 seconden Als tweede eindigde Filipe Amiral met Quinn, 57,87 seconden, en de derde plaats ging naar Fransisco José de Mesquita Musa met het paard Sharapova in een tijd van 58,92 seconden. Ook de vierde plaats was voor een Braziliaan. De vijfde plaats ging naar Jur Vrieling (foto onder) en zijn paard Dallas VDL. Deze combinatie klokte een tijd van 59,56 seconden. Michael Greeve met Contara eindigde als negende in een tijd van 60,52 seconden.

Foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer