De Tukkers blijft in de 3e klasse na verlies bij NEO; NEO nu tegen Overwetering

De Tukkers verloor op Tweede Pinksterdag de tweede ronde van de nacompetitie met 5-2 van NEO en speelt dus volgend seizoen wederom in de 3e klasse. Het duel was nog maar net begonnen toen De Tukkers al op voorsprong kwam. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door spits Jelle Hulskotte. Hij bleef oog in oog met de doelman koelbloedig en scoorde: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want nog geen minuut later stond het alweer gelijk. De bal werd vanaf de rechterkant voorgezet richting de tweede paal. Daar stond Twan Weghorst helemaal vrij en kopte de bal binnen: 1-1.

Zo’n vijf minuten later kreeg De Tukkers een grote mogelijkheid om weer de leiding te pakken. Kjell Huisman wist na een goede aanval Tymo Schär in scoringspositie te brengen. Hij schoot van dichtbij het leer over het doel. In het verdere vervolg van de eerste helft was het rommelig aan beide kanten. NEO was wel de ploeg met de meeste dreiging en kwam in de slotseconde van het eerste bedrijf op voorsprong. De Tukkers werkte de bal niet goed weg. Rens Davina redde in eerste instantie goed, maar zag dat Rick ten Tusscher de rebound verzilverde: 2-1.
De Tukkers kwam niet goed uit de kleedkamer en had geluk dat NEO vlak na de rust uit een vrije trap naast kopte. In de 55e minuut schoot Jochem Stam op mooie wijze de 3-1 binnen en dat maakte het voor De Tukkers nog lastiger. Tien minuten later kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Jelle Hulskotte maakte zijn tweede van de middag. Hij schoot de bal fantastisch in de winkelhaak: 3-2.

De marge van één was maar van korte duur, want nog geen minuut later bracht Rick ten Tusscher de stand op 4-2. De Tukkers maakte te veel fouten aan de bal en NEO strafte dat tien minuten voor het einde af. Via een speler van De Tukkers ging de bal uiteindelijk in het doel en de wedstrijd was definitief beslist: 5-2. Ruben Hulshof had in de slotfase de score nog wat dragelijker kunnen maken, maar hij mikte over. Voor De Tukkers zit het seizoen erop. NEO speelt komende zondag in de finaleronde tegen 2e klasser Overwetering.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer