De Tukkers wint en stuurt MVV’29 terug naar de 3e klasse

De Tukkers won zondag in de eerste ronde van de nacompetitie om een plek in de 2e klasse. Buurman MVV’29 werd met 1-4 verslagen, waardoor de ploeg uit Harbrinkhoek degradeert naar de 3e klasse. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen en die zagen dat De Tukkers na twee minuten spelen al op voorsprong kwam. Sjoerd Visschedijk dribbelde naar binnen en wist de bal over de doelman te schieten: 0-1.

De Tukkers was de betere en kreeg binnen 20 minuten al diverse kansen om de score uit te breiden. Jelle Hulskotte had de bal na een vrij trap voor het inkoppen, maar hij mistte op een haar na de bal. De volgende mogelijkheid was voor Joep Egberink. Hij ontving de bal na een goede actie van Kjell Huisman. De doelman van de thuisploeg was op tijd zijn doel uitgesneld en keerde de inzet van Egberink.

MVV liet van zich spreken toen de wedstrijd ongeveer 25 minuten bezig was. De doelpoging van de linksbuiten werd door doelman Rens Davina gekeerd. Voor de rust werden beide ploegen nog gevaarlijk. Namens De Tukkers schoot Joep Egberink rakelings over. Aan de andere kant deed MVV dat een paar minuten later ook.

Net als in de eerste helft viel er in de tweede helft ook al vroeg een treffer. MVV’er Bart Oerbekke kwam aan de linkerkant goed door. Waar menigeen een voorzet verwachte, schoot hij de bal ineens tegen de touwen en bracht de stand gelijk: 1-1. De Tukkers had al snel weer de leiding kunnen pakken, maar de doelman van MVV wist het schot van Sjoerd Visschedijk op mooie wijze te keren.

Vervolgens produceerde zowel De Tukkers als MVV middels een vrije trap bijna een treffer. Eerst schoot Joep Egberink de bal rakelings naast en een paar minuten later redde Rens Davina knap op een vrije trap van de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd had De Tukkers de beste kansen om op voorsprong te komen. Tymo Schär kopte rakelings over het doel. Een paar minuten later wederom een goede mogelijkheid voor de gasten, maar de bal kon van dichtbij net niet worden binnengetikt.

Een kwartier voor het einde was het wel raak. Ruben Hulshof werd vastgehouden in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Joep Egberink stuurde de doelman de andere hoek in en zette De Tukkers weer op voorsprong: 1-2. Vijf minuten na het doelpunt konden de Albergenaren alweer juichen en leek de wedstrijd beslist. Uit een ingooi kon Sjoerd Visschedijk alleen op de doelman af en schoof de bal keuring binnen: 1-3. In het slot moest de thuisploeg ook nog verder met een man minder. Een speler van MVV ontving zijn tweede gele kaart en kon vertrekken

Vlak voor tijd had Ruben Hulshof de score nog kunnen opvoeren, maar hij schoot van dichtbij over. In de blessuretijd vond Hulshof wel het doel. Ingo Kroeze zette de bal na een mooie rush over de rechterkant goed voor. Hulshof wist de bal in de hoek te schieten wat de stand op 1-4 bepaalde. Maandag 2e pinksterdag om 14:00 uur speelt De Tukkers de tweede ronde van de nacompetitie uit bij NEO in Borne. Die ploeg versloeg Epe met 5-3. De winnaar van dit duel speelt op zondag 16 juni de finale van de nacompetitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer