DETO blijft hoofdklasser; Quick’20 (zat) promoveert naar de tweede klasse

DETO Twenterand heeft zich zaterdag in Barneveld tegen Sliedrecht na verlenging weten te handhaven en blijft ook volgend seizoen uitkomen in de hoofdklasse. Na een 1-1 stand na negentig minuten werd het uiteindelijk na verlenging 3-1 voor de ploeg uit Vriezenveen. Sliedrecht kwam na bijna een kwartier spelen door Chris Boom op een 0-1 voorsprong. Na ruim een half uur spelen trok Kevin Peppels de stand weer gelijk.

Vijf minuten voor rust kreeg Coplan Soumaoro een prima kans DETO op voorsprong te schieten, maar hij miste de toegekende strafschop. Beide ploegen kregen ook in de tweede helft kansen, maar na negentig minuten stond het nog steeds 1-1. In de verlenging was DETO duidelijk de betere. Eerst was het Lesley Nahrwold die na ruim tien minuten de 2-1 liet aantekenen en kort voor tijd besliste Aman definitief de wedstrijd.

Quick’20 (zat) komt volgend seizoen in de tweede klasse uit. Op de velden van v .v. Hellendoorn won de ploeg uit Oldenzaal met 3-1 van Rouveen. Halverwege had Quick’20 al een 2-0 voorsprong door doelpunten van Boyd Roord en Dylan Rickhoff (foto. Rouveen kreeg ook wel mogelijkheden maar de goed keepende Bjorn Lansink hield tot aan de rust de nul.

Met nog een kwartier te spelen besliste Lars Spit definitief de wedstrijd. Kort na deze derde treffer redde Dylan Bisschop de eer. Door deze overwinning keert de Oldenzaalse formatie na twee seizoenen weer terug in de tweede klasse.

Foto’s: Quick’20-Rouveen: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer