Drie keer goud voor Stepteam Twente

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum de Nedereindse Berg in Utrecht werd afgelopen zaterdag gestreden in de derde wedstrijd van de nationale competitie van de Kickbike Cup. Voor de heren stond een marathon van 50 kilometer op het programma en respectievelijk 44 kilometer voor de dames. Stepteam Twente stond met 5 rijders aan de start.

Om 15:00 klonk het startschot waarna iedereen tegelijk vertrok. Het was vanaf de start al vrij snel duidelijk dat Patrick Olthof (foto) samen met Adriaan Ringoir (Stepteam Rotterdam) te snel waren voor de rest van het peloton. Achter deze kopgroep werden gedurende de wedstrijd groepen gevormd.

Agnes Bossink (dames veteraan) wist zich samen met Herm Flink (heren veteraan) te mengen in een groep. Na 44 kilometer zat voor Agnes de wedstrijd erop. Zij wist hier beslag te leggen op het goud bij de Dames veteranen evenals bij de Damen overall. Herm kwam na 50 kilometer over de finish en behaalde een knappe 4e plek bij de Heren veteranen.

Roel Haveman (heren veteraan) en Jasper Flink (heren Senior) konden door kop over kop te rijden de wedstrijd samen rijden. Na 35 kilometer moest Jasper echter lossen en zo reden beide hun wedstrijd verder alleen uit. Roel wist de 1e plek bij de Heren veteranen binnen te halen en eindigde hiermee als 3e overall. Hiermee liet hij Jasper net achter zich die 4e overall werd.

Alle ogen waren tijdens de wedstrijd gericht op de heren. Nadat Patrick Olthof (heren junior) samen met Adriaan Ringoir (Stepteam Rotterdam) vanaf de start was weggereden, vele tussensprints had gereden, moest Patrick na 20 kilometer zijn meerdere erkennen in de Wereldkampioen op deze afstand. Hij wist de race met een achterstand van slechts 1 minuut op de nummer 1 af te sluiten. Hiermee behaalde hij een 1e plek bij de heren junioren en een knappe 2e plek overall.

Stepteam Twente gaat zich nu focussen op de eerst volgende wedstrijd in de Kickbike-Cup. Deze zal plaatsvinden in het Duitse Meppen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer