Drie teams AC Tion naar de landelijke finales

Unieke gebeurtenis in Twente: In de jaren 80 gingen er ooit 2 teams tegelijk naar de landelijke atletiek finale voor clubs. Afgelopen weekend in Haaksbergen bij de laatste competitie ronde plaatsten zich drie AC Tion teams voor de landelijke finale op 7 september. De Jongens C staan landelijk  vierde. Onder aanvoering van Jermaine Kleine en Milan Beuning (beide jongen staan bij 2 of meerdere onderdelen in de top 3 van ranking Nederland JJC) werden de 3 poule wedstrijden gewonnen en plaatsten zij zich voor de landelijke finale.

De Meisjes D staan landelijk  zevende.  Onder aanvoering van  Joan Hardon  Kris Oosterveld en Ruby Jansen werd  een  finale plaats veilig gesteld  De Jongens D knokten onder aanvoering Rens Gosselink,  Marik Bredenoord  en Julian Wilting  zich als 12de op de laatste competitie dag de finale in dank zij een  geweldige eindspurt. In Haaksbergen wonnen alle 3 de teams de regio poule en de dag scores die dag en staan alle 3 teams  in de top 5 van Nederland.

En passant  werden er dit weekend drie Twentse records verbeterd: Jermaine Kleine 300 meter  horden en Marleen Baas 80 meter horden en verspringen. Beide Atleten pakten de afgelopen lenteweken Club en Twentse records. Met name Marleen Baas grossiert hier in. Met als hoogte punt  een speerworp van 47.43 meter  een Nederlands/Twents/Club record. De komende 2 weken  zullen in het teken  staan van de voorbereiding voor de meerkamp in Lisse waar de meeste van bovengenoemde atleten acte de préséance zullen geven. De Twentse atletiek lente is met geweldig prestaties van alle AC Tion atleten afgesloten en gaan nu de Twentse  atletiek zomer in.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer