Equipe Rob Ehrens kan Braziliaans feestje niet verhinderen

Halverwege de Nations Cup in Geesteren had Nederland nog mogelijkheden om een Braziliaans feestje te verstoren, maar toen in de tweede omloop zowel Willem Greve (foto onder) als Marc Houtzager een springfout hadden laten noteren kon de derde Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert zich daarna één springfout veroorloven. Hij maakte die met zijn paard Cést Dorijke op hindernis zeven, een stijlsprong van 1.60 meter, maar verder liet hij het niet komen en was de overwinning met nog één ronde te gaan een feit. Eerder op deze laatste dag in Geesteren hadden de Brazilianen ook al de ander twee rubrieken gewonnen.

Brazilië nam in de eerste ronde al een kleine voorsprong op de equipe van Rob Ehrens (foto intro) van vier punten door tweemaal een nul te laten noteren waar Nederland alleen een nul van Marc Houtzager tegenover stelde. In deze ronde maakte Maikel Van der Vleuten één springfout en Willem Greve twee. In de tweede ronde kwam Maikel Van der Vleuten nu wel tot een nul omloop maar Willem Greve en Marc Houtzager (foto onder) tekenden nu voor een springfout. Jur Vrieling, met zijn paard VDL Glasgow, maakte zijn rit niet af.

Brazilië won met een totaal van acht strafpunten, Nederland kwam op een totaal van zestien strafpunten en de derde plaats was voor Spanje, na een vijfde plaats in de eerste omloop, met een totaal van 28 strafpunten. Duitsland, toch één van de favorieten herstelde zich na de zesde plaats in de eerste omloop goed en kwam uiteindelijk op een vierde plaats met een totaal van 29 strafpunten.

Bondscoach Rob Ehrens kon uiteindelijk met het resultaat van Team NL niet ontevreden zijn. “We hebben verloren van zeer sterke Brazilianen. Dit was op dit moment de voor ons sterkst mogelijke ploeg. In eigen land tweede worden is goed. Dat is ook wel eens anders geweest”.

Jur Vrieling.

De vijfde plaats was voor Zweden met 32 strafpunten, België nam plaats zes in met eveneens 32 strafpunten maar hier besliste de tijd in het nadeel van de Zuiderburen, Japan werd zevende en voorlaatste met eveneens 32 strafpunten en de achtste en laatste plaats ging naar Oostenrijk met een totaal van maar liefst 87 strafpunten.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer