FC Twente opent het seizoen in Fleringen

VC Fleringen is op 29 juni gastheer voor een duel van een gemeentelijk regioteam Tubbergen en FC Twente. Evenals vorig jaar wordt in de voorbereiding een wedstrijd in Fleringen gespeeld maar nu is Twente terug op het hoogste niveau in de eredivisie. En hoe die selectie er precies uit gaat zien kunt U in Fleringen bekijken want gelukkig is Ted van Leeuwen heel wat eerder op stap gegaan voor jong Spaans talent wat de huidige selectie moet aanvullen en in staat is in de eredivisie mee te kunnen.

FC Twente komt niet alleen met een nieuwe staf onder leiding van Garcia Garcia (foto) naar Fleringen maar brengt ook een nieuwe spelersgroep van 30 spelers mee. FC Twente wil graag twee wedstrijden spelen van een uur om alle spelers voldoende speeltijd te kunnen bieden. Daarom gaan ook twee teams uit de gemeente Tubbergen tegen beide teams van FC Twente aangetreden.

Van elke club uit de gemeente Tubbergen zijn drie spelers uitgenodigd zodat ook hier een groep van 27 spelers beschikbaar is. Elke vereniging levert een aanvaller, een verdediger en middenvelder. De trainers van Fleringen, Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis, begeleiden de teams van de regio Tubbergen. Zij hebben een tweetal doelverdedigers uitgenodigd zodat de selectie van de regio Tubbergen uit 29 spelers bestaat. Roy Kreuwel van Stevo en Ruud Hesselink van TVC zijn hiervoor de aangewezen doelverdedigers.

Al met al belooft het een gezellige voetbalmiddag te worden waar iedereen kan kennismaken met een FC Twente zoals dat in de steigers staat voor het komend seizoen in de eredivisie. Op 29 juni begint de eerste wedstrijd om 15.00 uur en het tweede treffen staat op de rol om 16.15 uur.

Er is voldoende parkeergelegenheid en voor de entreeprijs hoeft niemand het te laten. Volwassenen betalen € 7,50 en kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Toegangskaarten zijn te verkrijgen aan de kassa maar ook in de voorverkoop vanaf 8 juni bij FC Twente aan het stadion, bij Primera en bij Soccer Inside in Tubbergen, in de kantine bij de VC Fleringen en bij de kiosk ome Toon in Oldenzaal.

In het weekend van 27 en 28 juli doet zich het unieke feit voor dat zowel Heracles als FC Twente Fleringen met een bezoek komen vereren. Op zaterdag 27 juli speelt Heracles om 14.30 een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport en op zondag 28 juli om 15.00 speelt FC Twente zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen Konyaspor uit Turkije.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer