G.V Fysion neemt 18 medailles mee naar Nijverdal

Afgelopen zaterdag hebben maar liefst 32 turnsters van G.V. Fysion Nijverdal deelgenomen aan de toestelkampioenschappen voor de 4e, 5e en 6e divisie. In deze wedstrijd kunnen de bovenbouw turnsters van de B- en C-selectie op de vier toestellen een medaille verdienen.

Voor de jeugd 1 turnsters (2007) was dit de eerste wedstrijd in de keuze oefenstof. Op sprong moesten deze meiden voor het eerst over het springtoestel pegasus. Bij Yinthe Huisman (5e divisie) ging dit fantastisch, ze heeft met bijna een heel punt verschil op de nummer twee een gouden medaille verdiend. Op brug, balk en vloer mochten de dames voor het eerst zelf een oefening samenstellen. Lot Hunneman (6e divisie) had een hele goede dag en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar oefening op brug en een zilveren medaille voor balk. Marit Pultrum deed voor het eerst mee met een wedstrijd in de 5e divisie en is heel knap tweede geworden op vloer. Op dit toestel hebben alle meiden gestraald met hun eerste oefening op muziek.

De meiden uit 2006 (jeugd 2) hebben al een jaar ervaring in de keuze oefenstof en lieten zien wat ze konden. Ook hier zijn mooie oefeningen neer gezet. Nicky Oudejans (6e divisie) is 2e geworden op brug. Imke Kamerling (5e divisie) heeft een hele strakke balk oefening geturnd en hiermee een zilveren medaille gewonnen. Op vloer heeft de vrolijke oefening van Indy Oldersma (5e divisie) een bronzen medaille opgeleverd en mocht Imke opnieuw het podium betreden als kampioen op dit toestel.

Maar liefst 12 Fysion turnsters kwamen uit in de leeftijdscategorie junior, deze meiden zijn geboren in 2004 en 2005. In de 6e divisie heeft Iris van Urk een 3e plek behaald op sprong en een 2e plek op vloer. Bij de 5e divisie was er brons voor Julia Koldewé en goud voor Malin Blaauwgeers op het toestel vloer. Amber Hoentjen won in dit niveau goud op het toestel sprong. Ook voor Julia Koldewé, Zoë Schippers en Nathalie van Dijk was het nog even spannend op dit toestel. Ze eindigden op een viermaal gedeelde 3e plek. Door een tie-break regel waarin de uitvoeringsscore zwaarder weegt dan de moeilijkheid mochten ze helaas net het podium niet betreden.

Bij de senioren, geboren in 2003 en eerder, kwamen naast de selectie turnsters ook oud selectie turnsters Eliza Mars (4e divisie) en Anouk Pronk (6e divisie) in actie. Deze meiden trainen momenteel bij de recreatie groep en hebben zich knap staande gehouden tussen de turnsters die meerdere uren trainen. Marit Timpers (6e divisie) is ondanks een enkelblessure kampioen geworden op het toestel sprong. Chaya Dijkgraaf heeft een geweldige wedstrijd geturnd, ze mocht namelijk voor elk toestel het podium betreden. Chaya is 3e geworden op sprong, 2e op brug en vloer en 1e op balk.

Met een ongelofelijk totaal van maar liefst 18 medailles waren deze toestelkampioenschappen een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer