Het Twents regioteam meiden O14 gooit hoge ogen op internationaal BVO-toernooi

Zonder verwachting maar met enigszins de doelstelling in het linker-rijtje als beste tien te eindigen, maakte het Twents regioteam O14 zich op voor de eerste poule wedstrijd tijdens het internationaal BVO-toernooi in Den Haag met een deelnemersveld van 20 teams in de gemengde O14/O15 poule. Met maar liefst 9 doelpunten voor en geen enkele tegen ging het Twents regioteam als poulewinnaar door voor een plekje bij de beste acht, FSV Gütersloh (Duitsland), FC Metz (Frankrijk) en Excelsior Rotterdam achter zich latend. Het Twents regioteam was het enige O14 team dat zich tot de beste acht wist te klasseren.

De volgende dag kwalificeerde het team zich, door KAA Gent knap te verslaan, voor een plek bij de beste vier. Een rankingspositie die niemand vooraf had kunnen voorspellen. In de halve finale bleek Standard Luik O15 wat te sterk ondanks er prima weerstand werd geboden. De tijd in de wedstrijd tegen Sparta Praag O15 voor plek drie of vier was net iets te weinig. Het Twents regioteam heeft zich doen gelden en eindigde op een fraaie vierde plek.

Eindstand:

1. Standard Luik O15

2. VV Alkmaar O15

3. Sparta Praag O15

4. Twents regioteam O14

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer