Hulzense Boys JO17-1 promoveert naar 4e divisie

Afgelopen zaterdag is de JO17-1 van Hulzense Boys gepromoveerd naar de 4e divisie. Een fantastisch resultaat en een unicum in de geschiedenis van de club. Nog nooit speelde een team op divisieniveau. Doordat de ploeg in het reguliere seizoen als tweede was geëindigd in de hoofdklasse, had het een ticket voor de nacompetitie weten te bemachtigen. In de eerste wedstrijd van deze nacompetitie werd SJO JVZ JO17-1 verslagen.

In de halve finale werd vervolgens met 1-0 gewonnen van de Excelsior’31 JO17-1, waardoor het team in de allesbeslissende finale terechtkwam. Op het neutrale terrein in Hardenberg was De Weide JO17-1 de tegenstander. Ondersteund door vele supporters uit Hulsen kwamen de roodhemden al vroeg op achterstand. De jongens toonden echter veerkracht en vlak voor het rustsignaal werd de stand gelijkgetrokken.

Na de rust lieten mannen van begeleiders Fred Bovelander, Jeff Bovelander, Marco Aaltink en Marvin Konijnenbelt zien wie de betere ploeg was. Aan het einde van de wedstrijd stond er een duidelijke 4-1 op het scorebord, wat inhield dat Hulzense Boys JO17-1 promoveert naar de 4e divisie. Jarenlang investeren in de jeugdopleiding heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer