Imposante dubbeldekker op Longines FEI Nations Cup™ CSI Twente 2019

CSI Twente langzaam warm voor de CHIO5*-editie. Voor de Longines FEI Nations Cup™ Jumping & Dressage of the Netherlands 2019 moet de organisatie voor eigen rekening onder meer liefst 1.000 overnachtingen in de regio faciliteren. Daarnaast vinden diverse aanpassingen aan de accommodatie plaats, die het geheel nog een verdere boost zullen geven.

De koppeling van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ en de FEI Dressage Nations Cup™ betreft na de Olympische Spelen, Wereldruiterspelen en het EK de belangrijkste wedstrijd in de internationale springsport. Teneinde de gasten vanuit de hele wereld comfortabel te kunnen ontvangen wordt tussen de hoofdpiste en het strodorp een nieuwe dubbeldekkertent in gebruik genomen. Deze etagehal van 40 meter breed en 10 meter hoog biedt een schitterend uitzicht op alle pistes en het strodorp. Aan de pistezijde komt hierbij een vrijstaand balkon en aan de achterzijde een nieuw verhoogd terras met catering-outlets, dat direct aansluit op het strodorp. ‘Omdat we eigenlijk niet meer capaciteit hebben om al die mensen te ontvangen, hebben we het in de hoogte gezocht. Hier kunnen we de officials van de FEI en de gasten van Longines op uiterst representatieve wijze huisvesten.’, aldus organisator Rob Maathuis. Voor het strodorp is een grotere perfect sky-overkapping voorzien en wordt een massief buitenpodium gecreëerd van liefst 30 meter met overweldigende licht- en geluidshows. Dit podium komt op de locatie waar voorheen de feesttent stond, die slechts zaterdagavond benut werd en in de nieuwe opzet overbodig is. Hiermee krijgen alle feestavonden een open-air karakter. Voor de twee en derde (zand)pistes wordt een nieuwe verhoogde tribune van liefst 90 meter lengte gebouwd alsmede een cateringpaviljoen op hoogte.

1. De prachtige dubbeldekkertent van Neptunus Structures met belendend terras.
2. Dubbeldekker tijdens de FEI Longines Nations Cup ™Jumping of France in La Baule.
3. Aan de pistezijde wordt in Geesteren een balkon gecreëerd.
4. Impressie van het nieuwe festivalpodium in het strodorp.
5. De perfect sky in het strodorp krijgt een groter formaat.
6. Aan de tweede en derde piste verrijst een tribune van 90 m. op 1 m. hoogte ten behoeve van goede zichtlijnen.

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer