Internationaal succes Twente Rossers in Ahnatal

De 2de ronde van de 3Nations Cup was dit weekend in Ahnatal (Duitsland). Onder zomerse omstandigheden werd, de door rijders en supporters geliefde wedstrijd gereden. En zijn er door Twentse Rossers 3 finales gereden! In totaal waren er ruim 1200 deelnemers dit weekend waarvan op zaterdag 6 en op zondag 9 Twentse Rossers.
Damian Kappert (boys 11-12) reed zaterdag en zondag sterk in de manches, behaalde beide dagen ook de 1/8 finale en de kwart finale. Zondag helaas net te kort om door te gaan naar de finale. Travis Jansen (boys 13-14) reed zaterdag stabiele manches en gestrand in de 1/8 finale. Zondag alleen de manches gereden. De enigste dame van de Twentse Ros Maura Jansen had zaterdag een zware loting bij de girls 11-12 en reed alleen de manches. Zondag had ze een sterke start in de halve finale maar moest het in de eerste bocht afleggen tegen de oudere meiden.
In de leeftijd 15-16 jaar rijden er 3 Twentse Rossers. Ronan Maring heeft beide dagen de kwart finale gereden. Robin van der Valk reed zaterdag 1/4 finale en zondag de 1/8 finale. Jesper Grob was dit weekend goed op dreef. Hij reed zaterdag zijn eerste finale bij de 3Nations Cup en behaalde een mooie 7de plaats. Ook zondag knalde hij weer over de baan, met eerste plaats in de manches en de 1/8ste finale stormde hij door naar de kwart finale en de halve finale. Hier kwam hij knel te zitten in gedrang in de eerste bocht en behaalde een keurig 6de plek. Helaas niet genoeg voor de finale.
Yoeri Tilanus, Kevin van Benthem en Rick Bok komen bij de 3Nations alleen op zondag in actie. Yoeri reed bij de categorie 17-29 sterk en behaalde een 5de plek in de halve finale. Rick en Kevin waren ook goed op dreef in de categorie 30 plus. Na de manches mochten ze beiden direct deelnemen aan de finale en behaalden respectievelijk een 4de en een 5de plek.
Volgend weekend met Pinksteren wordt het Nederlands Kampioenschap NFF gereden in Berlicum. Zaterdag de plaatsingswedstrijd en maandag het Nederlands kampioenschap. De KNWU heeft dit weekend geen wedstrijden.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer