Jubileumweek 75-jarig Vroomshoopse Boys zeer geslaagd

De jubileumweek van de 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys groeide uit tot een geweldig succes. De feesttent trok elke avond vele leden, sponsors en supporters en op de velden van het sportcomplex De Bosrand waren er druk bezochte activiteiten. Het voetvolleytoernooi, de strijd om de penaltybokaal in verschillende leeftijdscategorieën, het kinderspelencircuit en de wedstrijd van het eerste elftal tegen de F-jeugd waren stuk voor stuk volop vol op geslaagd.

De Bingo voor Boys-leden en relaties zorgde aan het begin van de feestweek direct al voor een prima gevulde feesttent. Deze aftrap van de supportersvereniging van de Boys was prima geslaagd.

In de kantine ’t Flierhuus werd het FIFA-toernooi met ondersteuning van sponsor Expert Berkhof gehouden en dat was een leuke activiteit. Achter de schermen waren trouwens vele vrijwilligers druk bezig om deze feestweek tot een succes te maken. De werktitel van de jubileumgids “De club van echte doeners” dekt de lading precies. Arjen Maat en Hans Nieboer stelden deze glossy samen, Erwin Heuver en Arriën Kuilder maakten de foto’s, acquisiteur Joop Lantink ging weer op pad voor de advertenties, terwijl John Mulder van Buro Kordaat de vormgever was. De leden en sponsoren kregen de jubileumgids thuis bezorgd. De glossy kreeg een prima onthaal tijdens de eminent door ceremoniemeester Harry Middeljans uit Wierden, zoon van de medeoprichter en eerste voorzitter van Vroomshoopse Boys wijlen Henk Middeljans, geleide jubileumreceptie.

De KNVB-vertegenwoordiger Ate Brunnekreef prees de Boys om de gezonde ambitie om met eigen opgeleide spelers zo hoog mogelijk te voetballen. Van de KNVB kreeg Vroomshoopse Boys een speciale jubileumvlag. Ook sportwethouder Mark Paters en voetbalbestuurder Marc Kosse als vertegenwoordiger van de Twenterandse voetbalclubs, brachten hun gelukwensen over. Van de staf en spelers van de A-selectie kreeg het Boys-bestuur een prachtige houten zitbank aangeboden. Voorzitter Edward Olthof toonde zich erg content met de groei en bloei van de Boys, die er na 75 jaar met bijna 900 leden en prima voorzieningen bijzonder goed op staat.

Tijdens de jubileumreceptie op woensdagavond 5 juni werd een imposante historische fotowand van meer dan dertig meter onderaan de sta-tribune langs het hoofdveld onthuld. Dat gebeurde door het oudste Boys-lid de 85-jarige Johan Moddejonge en voorzitter Edward Olthof. Het doek viel letterlijk en dat zorgde voor een open doekje bij de vele bezoekers van deze jubileumreceptie.

De reünie met een bezienswaardige mini-tentoonstelling over 75 jaar Vroomshoopse Boys groeide uit tot een feest van herkenning en ontmoeting van leden en oud-leden. De jeugdkampioenen van afgelopen seizoenen werden in een bomvolle feesttent gehuldigd en werden in een ware triomftocht dor de fa. Heun door Vroomshoop gered

Tijdens een door jeugdvoorzitter Sabine Elferink geleide speciale modeshow werd de nieuwe kledinglijn voor de komende vier seizoenen gepresenteerd. Dat gebeurde met eigen modellen, die met hun gloednieuwe eigentijdse outfit enthousiaste reacties losmaakten. De spelers en speelsters van de pakweg veertig Boys-teams en de F-league, waarbij ook de trainers, leiders en de clubscheidsrechters worden allemaal in het nieuw gestoken. Bram Hooijer van de A-selectie van de Boys showde het fraai vorm gegeven eigentijdse thuisshirt van het eerste elftal, dat een prima onthaal vond.

Meerdere sponsorcontracten werden onder leiding van Harry Lantink, voorzitter van de sponsorcommissie, getekend waarbij de beide hoofdsponsors Veltink B.V. en De Groot Vroomshoop B.V. O &O Sports and lifestyle en van kledingleverancier Masita tekenden ook een contract.

Journalist Ferry de Goeijen van TC Tubantia leidde een aflevering van de Boys Draait Door, waarbij met de gasten en Boys-leden Leon Dogger, Harry Lantink, Hans Nieboer, Edward Olthof, Sabine Elferink en Egbert de Jonge het DNA van de jubilerende voetbalvereniging werd belicht. Margreeth Spang fungeerde als tafeldame, terwijl Erik Klaren in de huid van Nico Dijkshoorn kroop.

Voorzitter sinds jaar en dag Joop Lantink van de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys nam als zodanig afscheid en wordt opgevolgd door Albert ten Hartog. Joop Lantink kreeg voor zijn jarenlange trouwe dienst en grote inzet en ovationeel applaus van de aanwezigen. Vanwege haar werkzaam aandeel in de aanschaf van de nieuwe sportkleding kreeg Jannette Heideman van de sponsorcommissie een welverdiende bloemenhulde en ook een klaterend applaus.

De jubileumwedstrijd van het eerste elftal en de F-jeugd werd vanwege de weersomstandigheden helaas afgelast. Wel vond op die vrijdagavond een karaokeshow plaats, die erg gezellig was.

Op de Bosrand streden op zaterdagmiddag het tweede en het derde elftal van de Boys om een plaats in de finale van de nacompetitie om promotie. Beide teams strandden in het zicht van de haven. Vroomshoopse Boys 2 kwam wel met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk in vv Nunspeet 2 met 1-3 haar meerdere erkennen. Vroomshoopse Boys 3 verzuimde een prima eerste helft tegen FC Eibergen een ruimere voorspong dan 1-0 te nemen. In de tweede helft bleek dat te weinig en won FC Eibergen met 2-3.

De afsluitende feestavond op zaterdag 8 juni was een prachtige finale in de bomvolle feesttent en de beide energieke DJ’s van de BB Partyshow waren prima op dreef. De sfeer was opperbest en de spetterende feestavond groeide uit tot de gedroomde finale van een enerverende feestweek.

Op zaterdagmiddag 6 juli aanstaande wacht nog een heerlijk voetbalgerecht als finale van de jubileumactiviteiten. Dan speelt om 16.30 uur het eerste elftal van Vroomshoopse Boys op De Bosrand de jubileumwedstrijd tegen eredivisionist Heracles Almelo. Trainer Frank Wormuth komt met de sterkste formatie naar de Bosrand en er worden veel toeschouwers verwacht bij deze jubileumwedstrijd op De Bosrand.

Foto’€™s zijn gemaakt door de clubfotografen Erwin Heuver,Arrien Kuilder en Henk Prijs.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer