Maikel Van der Vleuten wint Longines Grote Prijs van Twente

Tien jaar geleden won vader Erik Van der Vleuten de Grote Prijs van Twente , nu in 2019 was het zoon Maikel die het hem na deed en op overtuigende wijze in de barrage op deze vrijdagavond de Longines Grote Prijs van Twente naar zich toe trok.

Van de vijftig combinaties wisten slechts acht de barrage te halen. Drie combinaties uit Nederland, drie uit Duitsland, één uit Ierland en één uit Oostenrijk. In deze barrage bleven slechts vier combinaties opnieuw foutloos, maar het was Van der Vleuten die met een tijd van 41,89 seconden de snelste was. Op de tweede plaats eindigde Wereldkampioene Simone Blum (foto) uit Duitsland met een tijd van 43,29 seconden, de derde plaats ging naar de Nederlander Kevin Jochems met een tijd van 43,82 seconden en op plek vier eindigde Janne- F. Meijer-Zimmerman eveneens uit Duitsland.

Dat het een zwaar parcours was bleek wel dat dertien combinaties de toegestane tijd overschreden en zes combinaties het parcours voortijdig beëindigden. Van de regionale deelnemers eindigde Gerben Morsink (foto) op de elfde plaats, Gerco Schröder werd negentiende en Jeroen Dubbeldam gaf op.

Zondag valt opnieuw een boeiende confrontatie tussen de sterkste Duitsers en Nederlanders te wachten als de Longines FEI Nations Cup op het Erve Maathuis op het programma staat. Maikel van der Vleuten, hard op weg naar een plekje in de Nederlandse ploeg voor het EK in Rotterdam, rijdt dan opnieuw met Dana Blue, Simone Blum weer met Alice.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer