Nederlanders grijpen naast plek in top drie kwalificatie Grote Prijs van Twente

Michael Greeve en Gerco Schröder behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de winst in de strijd om de Frankonia Eurobau Prijs, de kwalificatierubriek voor de Longines Grote prijs van Twente van vrijdag. Beiden moesten echter op het parcours over 1,50 meter hun meerdere erkennen in een Braziliaan, een Italiaan en een Spanjaard.

Greeve  (foto onder) met de tienjarige bruine hengst Turbo Z (v. Thinder van de Zuuthoeve) en thuisrijder Schröder met zijn elf jaar oude ruin Davino Q (v. Vingino) haalden net als acht andere combinaties de extra omloop. Vier van hun concurrenten, onder wie Kevin Jochems (zevende) met de twaalfjarige bruine hengst Cristello (v. Numero Uno) lieten die echter voor wat die was.

Als eerste starter noteerde Michael Greeve een tijd van 41,44 seconde, maar die bleek lang niet snel genoeg voor de winst. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli vloog met de schimmelmerrie J. Figyelem bijna vijf seconden sneller over de hindernissen. Alleen de altijd rappe Italiaan Gianni Govoni kwam daar nog een beetje bij in de buurt, maar hij bleef met zijn veertien jaar oude bruine ruin Antonio steken op een achterstand van 1,18 seconde. De derde plek ging naar de Spanjaard Gerardo Menendez met zijn twaalf jaar oude bruine Costello. Omdat hij als enige van het zestal barragekandidaten een springfout maakte, moest Gerco Schröder genoegen nemen met de zesde plaats achter de Duitse amazone Janne-Frederike Meyer-Zimmermann op de schimmelmerrie Bali.
Foto © Digishots.nl

De openingsrubriek, over 1,40 meter op tijd, deze donderdag mondde uit in een compleet Zweeds onderonsje. Rolf Göran Bengtsson bleef met zijn tien jaar oude bruine hengst Ermindo W (v. Singapore) zijn landgenotes Irma Karlsson met de bruine merrie Ida van de Bisschop en Marlin Parmler met de bruine ruin Kamilo van de Broekkant voor.

Op de tweede ‘ínternationale’ dag in Geesteren waren er Nederlandse overwinningen voor Albert Zoer, Pim Mulder, Bas Moerings en Ellen Zwijnenberg. Zoer was met de negenjarige schimmelhengst de snelste in de Big Tour van het CSI2 over twee fasen (1,40 meter). Pim Mulder greep met de zevenjarige schimmelruin Hazelhorst I de zege in een door Nederlanders gedomineerde gelijksoortige proef over 1,30 meter voor het CSI1. De in Geesteren in puike vorm verkerende Ellen Zwijnenberg won net als een dag eerder met haar tienjarige donkerbruine merrie Etcetera over 1,20 meter, dit keer over twee fasen.

Voor programma, startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto: @ Willem Pfeiffer/CSI Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer