Nederlands dressuurteam wint Nations Cup in Geesteren

Het Nederlandse dressuurteam heeft de FEI Nations Cup of the Netherlands in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de Europese Kampioenschappen in augustus in Rotterdam. Oranje liet een sterk Zweeds team achter zich. “We timmeren internationaal weer aan de weg. Ik kijk met vertrouwen naar richting het EK”, laat bondscoach Van Silfhout weten.

Emmelie Scholtens (foto) is tevreden over haar eerste Grand Prix Special die ze met Desperado heeft gereden. “Dat ik ondanks de fout in lijn met de galopwissels om de twee passen toch op een percentage van ruim 76 procent uit komt is heel mooi. Ik weet nu waar ik de komende weken aan moet werken.” Voor Scholtens, die voorafgaand aan Geesteren nog de keuze had tussen Apache en Desperado met het oog op het EK, heeft de Landenwedstrijd wel wat duidelijkheid gebracht. Ik kies voor Desperado, maar dat moet nog wel even in overleg met de bondscoach”, lacht ze.

Uitslag FEI Nations Cup of the Netherlands.

1. Nederland, 17 punten

Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti N.O.P. (v.United) GP 6e (&4.326%) + Kür 3e (79.875)

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi) GP 7e (73.522%) + GPS 4e (73.170%)

Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado (v.Vivaldi) GP 4e (75.913%) + GPS 2e (76.170%)

Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Zonik N.O.P. (v.Zack) GP 1e (78.304%) Kür 1e (82.250%)

2. Zweden, 19 punten

3. Groot Brittannië, 48 punten

In het CDI3*, dat naast de Nations Cup voor de dressuurruiters op het programma stond, waren in op Erve Maathuis hoofdrollen weggelegd voor de combinaties van TeamNL. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) won met Zephyr op zaterdagmiddag de Grand Prix en eindigde op zondagmorgen als tweede achter Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met Zanardi in de Kür op Muziek. De Grand Prix Special werd een klinkende overwinning voor Emmelie Scholtens met Apache.

Op zaterdag was Adelinde Cornelissen met Zephyr de beste in de Grand Prix met een percentage van 73.609 en bleef daarmee Emmelie Scholtens met Apache, de nummers 3 van het NK Dressuur vorige maand nipt voor (73.348%) voor. Het brons ging naar Diederik van Silfhout (Lunteren) en de tienjarige hengst Expression (72.500%).

Op zondagochtend koos Emmelie Scholtens met Apache te starten in de Grand Prix Special. Dat leverde haar de winst met een mooie score van 74.085 procent. De tweede plaats was voor Diederik van Silfhout met Expression (73.447%) (foto) voor de Zweedse amazone Juliette Ramel en Wall Street JV.

In de Kür op Muziek werd de top 6 voor Nederland met Hans Peter Minderhoud en de expressieve Zanardi aan kop. Ze scoorden 78.725%. Nu was de tweede plaats voor Adelinde Cornelissen en de derde plaats voor Denise Nekeman en Boston STH, die steeds meer aan ervaring en expressie wint. Denise kreeg de prijs uitgereikt door haar vader, die met zijn bedrijf Interfloor de wedstrijd sponsorde.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer