Ook dressuurruiters als tweede in actie

Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren als tweede van start in de strijd om de Longines FEI Nations Cup. België gaat Nederland vooraf, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Zweden trokken in deze volgorde de startposities drie tot en met zes.

Bondscoach Alex van Silfhout, die hoofdjurylid Mariët Sanders bij de dressuurloting assisteerde, kon er goed mee leven. “Je zit het liefst wat later, maar iedereen moet toch gewoon goed rijden en als dan de loting moet uitmaken hoe je presteert is er iets niet goed. Ik denk dat het ook altijd voor een stukje tussen de oren zit dat je bij voorkeur wat later rijdt. Maar de ring blijft hetzelfde. Het enige wat misschien meespeelt is dat ook de jury aan het begin van de proef nog een beetje de lijn te pakken moet krijgen.”

Als équipelid met de minste ervaring komt Anne Meulendijks met MDH Avanti NOP als eerste voor Nederland in actie. Na haar verschijnen achtereenvolgens Emmelie Scholtens met Desperado, Hans-Peter Minderhoud met Glock’s Dreamboy NOP en Edward Gal met Glock’s Zonik NOP voor Oranje in de ring.

Voor het CSI Twente in Geesteren is de strijd om de Nations Cup dressuur een primeur. Bij het springen was het Erve Maathuis al twee keer eerder het decor van de competitie. Voor programma, startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto @ Willem Pfeiffer/CSI Twenten: Mariët Sanders en Alex van Silfhout in actie tijdens de loting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer