Regerend wereldkampioen en Europees kampioen naar Geesteren

De equipes van de acht deelnemende landen aan de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of the Netherlands 2019 herbergen tal van wereldtoppers en absolute toppaarden. Zo heeft Nederland met Harrie Smolders onder anderen de huidige zilveren medaillewinnaar van het laatste EK alsmede de huidige nummer 3 van de Longines Ranking in huis. Duitsland beschikt naast stilist Marcus Ehning met Simone Blum over niemand minder dan de regerend wereldkampioen van de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon, terwijl het Belgische team vorig jaar de finale van de Nations Cup in Barcelona wist te winnen. Zweden is ook een land met ruiters in de top van de internationale ranking. Zo komt onder anderen regerend Europees kampioen en Olympisch zilveren medaillewinnaar van Rio de Janeiro Peder Fredricson naar Geesteren, net als wereldtopper Rolf-Göran Bengtsson. Oostenrijk is vorig jaar gepromoveerd naar divisie 1 en beschikt met Max Kühner over een ruiter die momenteel aan de top staat. Brazilië is ook een land om rekening mee te houden. De Brazilianen wisten vorig seizoen immers de Nations Cup-wedstrijden in Sankt Gallen en La Baule te winnen. In laatstgenoemde Franse badplaats voor Spanje, dat als gastheer van de finale in Barcelona eveneens in Geesteren aantreedt. Het veld wordt gecompleteerd door Japan, het team dat wordt begeleid door paardensportlegende Paul Schockemöhle en waarvoor Wim Schröder dienst doet als teammanager. De Japanners bereiden zich voor op de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer