SC Buitenveldert wint opnieuw Vrouwenvoetbaltoernooi van Gramsbergen

Het 24e SPEQ Innovations Internationale Vrouwenvoetbal Toernooi Gramsbergen is wederom gewonnen door SC Buitenveldert uit Amsterdam. Na een overtuigende 2-0 overwinning op Wartburgia, eveneens uit Amsterdam, kroonden zij zich tot winnaar in de A-poule. Hiermee prolongeerden zij de titel in het A-toernooi.

De finale van de B-poule, tussen Reiger Boys uit Heerhugowaard en Ratzeburger SV uit Duitsland, is gewonnen door Reiger Boys. Reiger Boys wist in een spannende finale met 1-0 de winst binnen te slepen. De finale van de C-poule werd gewonnen door TSV Klausdorf uit Duitsland. Zij wonnen in een zinderende wedstrijd met 2-3 van SC Buitenveldert Vr2.

De officiële opening van het toernooi was op vrijdagavond in de grote feesttent. De teams waren allemaal verkleed, het thema dit jaar was letter “G”, dus alles met de letter G mag. Hiermee waren ook weer prijzen te winnen. De winnaar hiervan was RKDVC uit Drunen, zij waren verkleed als glazenwassers, de 2e prijs ging naar Gramsbergen die verkleed waren als granny’s. De 3e prijs naar MVV’69 uit Marle met thema getrouwd. Hierna ging Jumping Jacks plaatjes draaien en zette de tent volledig op z´n kop.

Zaterdagochtend waren de teams weer op tijd op het veld om de resterende wedstrijden te spelen. Met zo’n 23 graden was het een prima voetbalweertje. De toeschouwers en speelsters die al uit gevoetbald waren konden onder het genot van een drankje genieten van 3 prachtige finales op sportpark ’t Hoge holt, die werden gefloten door ex profscheidsrechter Roelof Luinge. De in Drenthe geboren Luinge is een aantal jaren geleden gestopt als scheidsrechter betaald voetbal. Hij floot in totaal 845 Nederlandse profwedstrijden, 86 keer Europacup en 8 interlands. Hij deed samen met niemand minder dan zanger Tim Douwsma de prijsuitreiking.

De prijzen voor de beste speelsters gingen naar Nicky van De Weide uit Hoogeveen (A-toernooi), Lieke Lambers van HHC Hardenberg 1 (B-toernooi) en Sanne van VV SJC uit Noordwijk. Het fun toernooi op zondag, met diverse voetbal gerelateerde spelen waren vanwege de hitte veelal water-spelen. Dit fun toernooi werd wederom gewonnen door RKDVC uit Drunen, ook vorig jaar wonnen zij dit toernooi al. 2e werd ook wederom IJsselmeervogels uit Spakenburg en 3e werden de buren van Hardenberg ‘85.

Aan het toernooi namen in totaal 41 teams deel. Zo’n 700 speelsters en begeleiders verbleven enkele dagen in het mooie gastvrije Gramsbergen. Ze logeerden op bungalowpark ’t Hooge Holt en in een groot en zeer gezellig tentenkamp op het trainingsveld.

Voor alle uitslagen zie: https://ivtlive.nl

Voor leuke foto’s en sfeerfilmpjes zie website https://www.instagram.com/ivtgramsbergen/?hl=nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer