Willem Greve in springruiter team landenwedstrijd Geesteren

Willem Greve uit Markelo is door bondscoach Rob Ehrens  opgenomen in het team voor de Longines FEI Nations Cup™of the Netherlands komende zondag in Geesteren. De andere springruiters die hun Oranje-jas meenemen naar CSI Twente zijn: Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Marc Houtzager. Frank Schuttert is opgeroepen als reserve.

De Landenwedstrijd op eigen bodem – aanstaande zondag bij CSI Twente – is de tweede Nations Cup voor Nederland in de Longines FEI Nations Cup™ series 2019 in de 1e Europese divisie. Gisteren werd Oranje in haar eerste wedstrijd in Sopot vijfde.

Nederland krijgt in Geesteren concurrentie van België, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Japan en Brazilië. Het is daarom ook dat Ehrens met zijn op dit moment sterkste team aan start komt op Erve Maathuis, waar ook de Nations Cup dressuur plaatsvindt.

Zondag 23 juni is Nations Cup-dag bij CSI Twente. De dressuurruiters rijden de Grand Prix Special (12.15 uur) en de Kür op Muziek (14.25 uur) op het terrein van Erve Maathuis. Om 14.45 uur begint in de hoofdring de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands met de eerste manche. De tweede manche staat gepland om 16.10 uur.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer