Zwart Wit boekt belangrijke overwinning in de strijd om klassenbehoud

Zondag heeft het Deldense Zwart Wit een belangrijke zege geboekt in de strijd om klassenbehoud. Tegen directe concurrent Sporting West uit Amsterdam werd een 15-12 zege geboekt. Hiermee komen de Deldenaren op gelijke hoogte met de Amsterdammers, maar is het onderlinge resultaat in het voordeel van Zwart Wit. De heen wedstrijd werd tevens in winst omgezet door de Deldense formatie.

Op een zonnig en warm sportpark de Mors begon Zwart Wit met een lichte tactische training, voorafgaand aan de wedstrijd. Het vizier was op scherp gesteld en de urgentie van een goed resultaat was bekend. Toch waren het de Amsterdammers die feller en sterker aan de wedstrijd starten. De rebound was goed verzorgd bij Sporting West en kon aanvallend veel schoten verzorgen. Hiermee kwamen zij via een 1-1 tussenstand, vrij gemakkelijk op een 2-5 voorsprong.

Gedwongen door deze stand werd de tactiek aangepast en kon, langzaam maar zeker, de druk op de rebound van Sporting West opgevoerd worden. Het spelbeeld vertoonde een gelijk opgaande wedstrijd, maar desondanks kon Sporting West de score opvoeren naar 5-9. Twee wissels voor de pauze, zorgden voor een draaglijkere stand (7-9) waarmee de kleedkamers werden opgezocht.

In de tweede helft stapte Zwart Wit herboren het veld in. Direct na de rust werd duidelijk dat de Deldenaren zich niet zomaar gewonnen gaven. Het spelbeeld kantelde en nu was het Zwart Wit dat meer kansen creeerde dan de tegenstander. Ook bleek Sporting West geen antwoord te hebben op de duels die Zwart Wit onder de korf uitvocht. Via een 10-10 tussenstand kon Zwart Wit enigszins weer aanhaken. Een voorbode voor een spannend slotoffensief.

Via twee momenten van onoplettendheid namen de Amsterdammers nog eenmaal een voorsprong (10-12). Maar opnieuw werd de vechtlust van de Deldenaren onderschat. Verdedigend werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, via een time-out.

De druk werd Sporting West in het laatste kwartier teveel, waardoor zij geen scores meer konden produceren. Zwart Wit daarentegen, bleef lang en geduldig aanvallen en wist in de laatste 15 min nog vijfmaal te scoren. Zodoende werd een belangrijke overwinnen op Sporting West gepakt, eindstand 15-12.

Met deze overwinning neemt Sporting West de plek op degradatieplaats in. Zij hebben nog één wedstrijd om zich te ontdoen van degradatie. De Deldense formatie heeft nog twee wedstrijden te gaan, om een plek in de middenmoot te kunnen bemachtigen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer