Clinics van beachvolleybal topper Stef Hofman groot succes

Stef Hofman, uitkomend voor Beachvolleybal Team Nederland, heeft afgelopen vrijdag de kinderen uit groep 6 van basisschool De Windhoek kennis laten maken met de beachvolleybalsport. De leerlingen kregen eerst in de aula een presentatie van Stef over zijn leven als topsporter, waarbij de kinderen hem het hemd van het lijf vroegen. Daarna gingen de kinderen met Hofman en twee assistenten van volleybalvereniging Aastad het zand bij Het Sportpark op om zelf te ervaren hoe het is om te beachvolleyballen.

Back to School is een project van de Nederlandse Volleybal Bond waarbij Oranje internationals, zowel de zaal- als de beachvolleyballers, voor één dag terug gaan naar hun oude basisschool om de huidige leerlingen te enthousiasmeren voor de volleybalsport.

Ook deze zomer kunnen Twentse volleyballiefhebbers weer genieten van nationaal topvolleybal. In het weekend van 13 en 14 juli komt de Dela Eredivisie Beach, met onder andere Stef Hofman als speler, naar Almelo. Het marktplein en Het Sportpark zijn op zaterdag het terrein voor de voorrondes, op zondag wordt in het Beach Stadium op het marktplein de finales gespeeld. Beide speeldagen zijn voor publiek gratis te bezoeken.

In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Almelo. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Almelo. Zo krijgen Almelose scholen, sportverenigingen en bedrijven de kans om het zand te betreden. Op donderdagavond 11 juli vindt de zomerse editie van de Twente Cup plaats, een dag later wordt er op het zand het jaarlijkse bedrijventoernooi gespeeld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer