Fris spelend FC Twente houdt Schalke 04 op 1-1

FC Twente heeft dinsdagavond verdienstelijk gelijk gespeeld tegen het bezoekende Schalke 04. Na een 0-0 stand bij rust werd het in de snik hete Grolsch Veste 1-1. Trainer Gonzalo Garcia Garcia moest het nog stellen zonder Paul Verhaegh, Wout Brama, Jorgi Aburjania, de beoogde nieuwe aanvalsleider Emil Berggreen en Keito Nakamura (foto). Opvallend was wel dat hij voor Vuckic koos als spits en niet voor Boere of Oosterwijk. Bij FC Twente stond de 19-jarige Tukker Jesse Bosch opnieuw in de basis.

Vuckic, die in de eerste helft vaak aan de basis stond voor de snelle aanvallen van de thuisclub, kreeg kort na de hervatting een dot van een kans op aangeven van Aitor, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Na meer dan een uur spelen stonden aan de kant van het thuisclub zes nieuwe spelers op het veld, maar dat deed geen afbreuk aan het frisse spel van de Tukkers.

Het goede spel van FC Twente werd tien minuten voor het einde beloond door een doelpunt van Alexander Laukart (foto). De vreugde was echter van korte duur, want drie minuten was het alweer gelijk door Firat. Mede door goed ingrijpen van Joël Drommel bleef het bij deze maar dan verdiende 1-1.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer