Jan Eijsink uit Haaksbergen wint op 94 jarige leeftijd net niet de eerste open NK 5Ball

Jan Eijsink uit Haaksbergen en oudste KNBB biljarter ademt en spreekt biljarten…en ziet de biljartsport bijna als een religie. Als supporter en biljarter van biljartvereniging Ellenkamp uit Haarlo reist hij al jaren door heel Nederland. Speelt nog steeds competitie, weliswaar het komend seizoen als reserve en niet meer als vast teamlid. “Er zijn gelukkig nog steeds dagen dat ik me prima voel en dan kan ik ook in het nieuwe seizoen de middag of avond zo nu en dan een competitiewedstrijd meespelen”.

De 40ste editie van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019 op het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein werd in een vernieuwde opzet een daverend succes, want er stond het NK5ball op het programma. Alle liefhebbers biljarters met een libre moyenne tot 3.00 konden hiervoor inschrijven. Tot maximaal 80 deelnemers. “Spannend, maar toch wel vermoeiend, dat was het zeker. Ik had kennelijk mijn dag, soms stond ik versteld van mezelf en ik bleef maar winnen en uiteindelijk speelde ik de finale en verloor nipt. Een prachtige tweede plaats was het resultaat”, aldus een enthousiaste Jan Eijsink na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer