Ronde van Enter prooi voor Arianna Pruisscher en Minnard Berkhof

Arianna Pruisscher is de eerste leidster in de VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen. De 20-jarige wielrenster uit Emmen schreef zaterdag de Ronde van Enter op haar naam. Dat was voor de vrouwen de eerste wedstrijd dit jaar om het wielerklassement. In de sprint was Pruisscher sneller dan Tessa Neefjes (Wervershoof) en Celine van Houtum (Den Dungen). Bij de amateurs werd er ook gesprint om de zege. Daar was Minnard Berkhoff uit Deventer de snelste. Zijn plaatsgenoot Gert-Jan Veltkamp had aan een achtste plaats genoeg om de leiderstrui te behouden.

“Toen ik de laatst bocht inging, wist ik eigenlijk al dat ik ging winnen”, keek Pruisscher na afloop terug op haar overwinning in Enter. “Ik weet dat ik heel snel ben en in de tussensprints had ik al bewezen dat ik het kon. Ik vind dit een heel mooi klassement en goede ondersteuning van het vrouwenwielrennen. Daarom wil ik graag aan deze wedstrijden meedoen. Door de regen was het vandaag erg glad. Een poging om weg te rijden zat er daardoor niet echt in, waarna ik op de sprint gewacht heb.”

‘Hoefde alleen maar te sprinten’

“Dit was echt perfect”, omschreef Berkhof zijn zege bij de amateurs. “In de Ronde van Rijssen ben ik gevallen. Toen was de vorm goed, maar daardoor heb ik wel echt een terugval gehad. Daar baalde ik van. Nu ging het voor het eerst weer echt lekker. Mijn collega en ploeggenoot Robert de Jong deed het perfect. Hij reed de laatste vijf rondes op kop en ik hoefde alleen maar te sprinten. Door die val in Rijssen heb ik in twee koersen niet mee kunnen doen om de punten, waardoor het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente er niet meer in zit, maar de koersen op zich zijn wel doelen voor mij.”

Finale VIRO Criterium Cup Twente

Over anderhalve maand gaat de VIRO Criterium Cup Twente verder. Dan breekt min of meer de finale aan van het klassement, met de laatste drie criteriums van het seizoen. De Ronde van Borne is op donderdag 22 augustus de eerstvolgende koers. Daar rijden zowel de amateurs mannen, als de elite/belofte mannen en de vrouwen. Ruim twee weken later rijden al die categorieën op zaterdag 7 september ook de Ronde van Goor, waar de elite/beloften mannen en vrouwen hun finalewedstrijd hebben. Op zaterdag 14 september sluiten de amateurs de VIRO Criterium Cup Twente af tijdens de Ronde van het Villapark in Nijverdal.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2019:

Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer