Singelloop op zoek naar snelste vereniging van Twente

Zondag 8 september wordt tijdens de Menzis Singelloop Enschede gestreden om de titel Snelste vereniging van Twente. Het verenigingskampioenschap op de Dubbele Mijl (3,2 km) wordt daarmee uitgebreid van Enschedees kampioenschap naar Twents Kampioenschap. Om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om te blijven vernieuwen werd in 2018 het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl in het leven geroepen. AtletiekClub TION, de organiserende kracht achter de Singelloop, wil hiermee meer mensen buiten de loopsport aanspreken. Sportverenigingen (met uitzondering van atletiek- en triatlonverenigingen) gaan daarom de competitie op de Dubbele Mijl met elkaar aan. Gaat een volleybalclub, judovereniging, schaatsclub of klimvereniging er in 2019 met de winst vandoor?

Geldprijzen voor snelste verenigingen
De winnende vereniging kan rekenen op een geldbedrag voor de club van maar liefst € 250,-. En ook voor de nummers twee en drie zijn er geldprijzen, én de vereniging met het grootste aantal deelnemers aan de start wordt beloond met een sportieve en grote wisselbokaal. In 2018 sleepte V.V. Rigtersbleek beide eerste prijzen in de wacht.

Deelnemen
Inschrijven voor het verenigingsklassement is eenvoudig. Bij inschrijving kan aangegeven worden voor welke club gelopen wordt. Staat een vereniging er niet tussen dan kan een bericht gestuurd worden naar info@singelloop-enschede.nl en wordt deze alsnog door de organisatie toegevoegd. Uiteraard is het ook mogelijk om als vanouds individueel deel te nemen. Inschrijven gaat ook dan via de website van de Singelloop: www.singelloop-enschede.nl.

Dubbele Mijl
De Dubbele Mijl geldt als toegankelijke afstand voor beginnende lopers, maar ook als een venijnige afstand voor fanatieke wedstrijdlopers. “Juist hierdoor is het een perfecte afstand voor een competitie als het Twents Verenigingsklassement. Voor wie normaal gesproken geen of zelden een hardlooptraining doet, is het een leuke uitdaging, zeker als die met clubleden aangegaan kan worden én nog eens geld in het laadje voor de club kan opleveren”, aldus Marc Woesthuis (voorzitter Menzis Singelloop Enschede).

De Dubbele Mijl gaat op 8 september om 13.45 uur in het Volkspark in Enschede van start.

Foto: @Stan Wissink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer