Sportieve start van de zomer in Almelo

Het hartje van Almelo vormde afgelopen weekend met de Dela Eredivisie Beach en de tweede editie van A Local Swim het podium voor diverse sportieve prestaties. De zomerse sporters trokken veel bekijks en konden dan ook rekenen op volgepakte tribunes bij het beachvolleybal en drukte langs de kades bij het zwemmen. Directeur van Sportbedrijf Almelo Erik Busscher: “In samenwerking met vele Almelose partijen was dit met de Dela Eredivisie Beach, de City Swim en het havenfestival een fantastische aftrap van de zomervakantie.” Bovendien is er maar liefst 13.196 euro opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte ALS door de deelnemers van A Local Swim.

Dela Eredivisie Beach

De Dela Eredivisie Beach, georganiseerd door Sportbedrijf Almelo en de Nederlandse Volleybal Bond, vond dit weekend plaats op het marktplein en op de beachvelden van Het Sportpark. Naast het sfeervolle Beach Stadium op het marktplein, viel ook Het Sportpark bij de beachvolleyballers goed in de smaak: vele spelers namen na afloop van de wedstrijden nog een verkoelende duik in het buitenbad. Bij de mannen kreeg het duo Dirk Boehlé en Stefan Boermans het goud omgehangen, bij de dames gingen Esmee Priem en Puk Stubbe met de winst aan de haal.

In de week voorafgaand aan dit weekend is het zand beschikbaar gesteld aan de inwoners van Almelo. Zo kregen honderden leerlingen van Almelose basisscholen beachvolleybalclinics, werd er om de Twente Cup Beach gestreden, werd er een middelbare scholentoernooi georganiseerd en ook Almelose sportverenigingen en bedrijven waren afgelopen week veelvuldig op het zand te vinden. “Een mooie manier om een koppeling tussen de topsport en breedtesport in Almelo te maken”, aldus Busscher.

A Local Swim

In navolging van het succes van vorig jaar organiseerde Sportbedrijf Almelo dit jaar opnieuw A Local Swim. Dit, in combinatie met de activiteiten van het Havenfestival, trok de aandacht van vele bezoekers. Meer dan veertig zwemmers trotseerden de nieuwe wateren van Almelo om 1,8 kilometer te zwemmen en zo geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Ook voor de jeugd is een route uitgezet met een afstand van 300 meter.

Met de opbrengst worden belangrijke onderzoeken naar de oorzaak en mogelijke behandeling van de zenuw-spierziekte ALS financieel ondersteund. “Een prachtig bedrag waar de deelnemers trots op kunnen zijn. Dankzij hen en de donateurs kan er extra onderzoek naar ALS worden gedaan”, aldus Busscher.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer