Thuisduels voor Twentse clubs om de KNVB beker

Zowel HSC’21, als Excelsior’31 en Vroomshoopse Boys, de enige Twentse vertegenwoordigers in de strijd om de KNVB beker, hebben alle drie een thuisduel geloot. Vroomshoopse Boys, dat zich via de districtsbeker heeft geplaatst voor het grote bekertoernooi, speelt onder leiding van de nieuwe trainer/coach Jan-Peter Jonkman (foto Henk Prijs) tegen derde divisionist EVV uit Zuid-Limburgse Echt.

EVV, opgericht in 1929, speelt in de derde divisie zondag. Afgelopen seizoen werd een veertiende plaats in de derde divisie behaald, waarbij Quick’20 uit Oldenzaal in dezelfde klasse degradeerde. Vroomshoopse Boys speelt op zaterdag 17 augustus thuis op De Bosrand tegen EVV en bespaart daarmee en reis van 22 kilometer naar Limburg. De nieuwe oefenmeester Jan-Peter Jonkman Meppel en zijn staf gaan er alles aan doen om de A-selectie van de Boys topfit te krijgen voor dit bekerduel. Na deze eerste ronde komen de winnende teams bij amateurs nog een keer tegen elkaar uit, evenals tegen tweede divisionisten. Daarna stromen de profclubs in.

Foto: Erwin Heuver

HSC’21 en Excelsior’31 ontvangen beiden ook clubs uit de derde divisie. Voor HSC’21 is dat SteDoCo uit Hoornaar en voor het Rijssense Excelsior’31 is dat DEM uit Beverwijk. De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 17 en 18 augustus.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer