Twentse Junioren vroeg in vorm op voorrondes NJK Lead

Na het boulderseizoen dat begin juni zijn climax bereikte tijdens het NJK Boulder in de Rijnboulder in Arnhem is het voor de junioren van Top Climbing Twente en ES OnSight tijd voor het lead seizoen. De eerste leadwedstrijd voor de jeugd werd gehouden in RockSteady, Bussum.

In een sterk bezette wedstrijd namen vijf Twentse junioren met succes deel aan de openingswedstrijd. Maar liefst vier van de vijf wisten na twee voorrondes een plek af te dwingen in de finales. Voor David Klos van TCT kwam dit als een aangename verrassing. Tot afgelopen winter focuste hij zich vooral op boulderen in de Cube, maar de ambitieuze Enschedeër wil ook in lead uitblinken en traint daarom nu regelmatig mee in klimcentrum Arque. Zijn eerste leadwedstrijd was gelijk een succes. Dankzij een ultieme krachtinspanning in de eerste route die hem een bonuspunt opleverde ging hij als vierde door naar de finale. In de finale wist hij deze plaats helaas niet te consolideren en eindigde uiteindelijk als zesde.

Bij de meisjes A stonden er maar liefst drie Twentse in de finale. Sam Swalue (foto) haalde als enige in beide routes uit de voorronde de top en mocht daarom als laatste de finale klimmen. Daarin liet ze zien dat ze in haar categorie de beste klimmer is op dit moment en topte ook deze route. Manon Knops en Li San Boorsma maakten het de klimmers die boven hen stonden nog knap lastig, maar kwamen beide net een greep te kort om een plaatsje op te schuiven in het dag klassement en werden uiteindelijk derde en vijfde.

Meisjes
Junioren A:

1. Sam Swalue (Enschede) 3. Manon Knops (Delden) 5. LiSan Boorsma (Enschede) 8. Nina Schilderman (Borne)

Jongens
Junioren B: 6. David Klos (Enschede)

Foto: Coen Schilderman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer