Vroomshoopse Boys sluit jubileumjaar af

Geen vuurwerk óp, maar wel lángs het veld. Tijdens de jubileumwedstrijd van de 75-jarige Vroomshoopse Boys tegen eredivisionist Heracles Almelo regende het af en toe, maar hielden de mannen van hoofdtrainer Frank Wormuth grotendeels hun kruit droog. Dat was vooral de verdienste van tweedeklasser Vroomshoopse Boys, dat met man en macht verdedigde en er af en toe zelf ook nog gevaarlijk uit kwam. Uiteindelijk werd het 0-4 voor de gasten uit Almelo.

Zie: https://sportintwente.nl/2019/07/06/heracles-almelo-pas-na-rust-ruim-langs-vroomshoopse-boys/

Vanaf half drie ’s middags was er al van alles te doen op sportpark De Bosrand. Uiteraard was er voor de inwendige mens genoeg te beleven, zoals de culinair uiterst verantwoorde broodjes hamburger van chef-kok Harry Zweers. Maar ook voor het oog was er een hoop moois. De winnaars van de strijd om de penaltybokaal tijdens de eerdere jubileumweek schoten om beurten op de deklat, jeugdspelers mochten proberen de bal op het jubileumlogo te plaatsen en er was een wedstrijd balletje hooghouden. De trotse prijswinnaars gingen er vandoor met een Boys-sjaal. De spannende wedstrijd tussen de wandelvoetballers van Twenterand en Gold Stars Heracles eindigde in 2-2.

Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd werd het nieuwe scorebord onthuld door de supportersvereniging. Het fraaie bord is mede mogelijk gemaakt door Schoonmaakbedrijf Klaas Harms en Praxis Vroomshoop. Er werd ook afscheid genomen van hoofdtrainer Karlo Meppelink, die Vroomshoopse Boys na twee seizoenen verruilt voor VKW uit Westerbork. Ook werd Ton Kunst uitgezwaaid, jarenlang een bijzonder gewaardeerde middenvelder in het eerste van de Boys. Ton kan vanwege zijn werkzaamheden minder vaak trainen en gaat in een lager seniorenteam spelen. Net voor aanvang van de jubileumwedstrijd werd met Jan-Peter Jonkman de nieuwe oefenmeester van de Boys geïntroduceerd bij het publiek. Tegen Heracles Almelo stonden Meppelink, Jonkman en Harmens samen aan het roer.

Meteen na het laatste fluitsignaal van arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn werd er rond de middenstip uiteraard een mooie groepsfoto gemaakt met beide teams erop. De spelers en staf van Heracles Almelo namen daarna uitgebreid de tijd om met de toegestroomde fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. De jubileumcommissie van de Vroomshoopse Boys, goed voor een uitgebreid feestprogramma dit jubileumjaar, werd door het Boys-bestuur, bij monde van voorzitter Edward Olthof, nog even flink in de bloemetjes gezet.

En zo kwam er een eind aan de festiviteiten in jubileumjaar 2019. Een mooie afsluiting tegen een aansprekende eredivisionist, met een knap resultaat en fraaie herinneringen. Dat worden mooie verhalen later. Over panna’s enzo. Het bleef nog lang onrustig in Vroomshoop.

Foto’s: Vroomshoopse Boys

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer