Zilver voor judoka Carmen Dijkstra op de Jeugd Olympische Spelen

Op de Jeugd Olympische Spelen te Baku (Azerbeidzjan) heeft Carmen Dijkstra van judovereniging THAG / Judo Almelo de zilveren medaille behaald. Carmen Dijkstra (+70 kg) ging in de strijd om de titel op ippon onderuit tegen Hilal Ozturk uit Turkije. Tot de finale wist Dijkstra al haar partijen binnen twee minuten te beslissen. Achtereenvolgend won ze van Irina Zhelezarska (BLR), Gvantsa Somkhishvili (GEO) en Erica Simonetti (ITA). In de halve finale wist Carmen overtuigend te winnen van de Europese kampioenen Erica.

Carmen traint al vanaf haar zesde jaar respectievelijk in Geesteren, Tubbergen, Almelo, daarnaast bij de bond in Heerenveen. Wekelijks traint ze nog met haar leraar Joep Ritzen in de dojo aan de Plesmansweg en hoewel ze graag wilde dat hij aanwezig was in Baku, was dat helaas niet mogelijk. Naast judo vonden er nog negen andere sporten voor de jeugd tot 18 jaar plaats in Baku.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer