FC Twente met moeite langs negen man van FC Groningen

In een wedstrijd met drie strafschoppen, twee rode en diverse gele kaarten en vier doelpunten, heeft FC Twente de eerste overwinning van dit nog prille seizoen binnen. In Groningen werd het tegen de plaatselijke FC na een 0-0 stand bij rust uiteindelijk 1-3 voor de Tukkers. Vooral voor rust was het scheidsrechter Bax die zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Na zestien minuten spelen kende hij FC Twente vrij gemakkelijk een strafschop toe die door Aitor Cantalapiedra werd gemist en twaalf minuten later kreeg ook de thuisclub van hem een strafschop. Maar ook dit buitenkansje was aan Sierhuis niet besteed. Vijf minuten voor rust kwam de thuisclub met tien man te staan. In de middencirkel veroorzaakte Lundqvist een overtreding die voor de leidsman voldoende was om rood te geven en zes minuten later trok hij opnieuw rood en nu was Te Wierik de klos. Tussen de bedrijven door werd er niet onaardig gevoetbald maar gescoord werd er niet.

Met negen man moest de thuisclub proberen zo lang mogelijk proberen de nul te houden, maar dat lukte in de tweede helft slechts tien minuten. Van iets buiten het strafschop gebied kreeg FC Twente een vrije schop en die werd onberispelijk ingeschoten door de Japanse aanwinst Keito Nakamura die zijn tweede doelpunt van dit seizoen maakte. Vijftien minuten later maakte Aitor zijn fout in de eerste helft goed door nu wel van de stip raak te schieten.

Wie aan Twentse kant dacht dat FC Twente nu wel door zou drukken kwam bedrogen. Kort voor tijd kreeg het ook nog Spaans benauwd door een tegentreffer van Doan. Zes minuten in blessuretijd schoot Haris Vuckic (foto boven) de gasten definitief in veilige haven na een mooie aanval opgezet door Zekhnini. FC Twente van Gonzalo Garcia Garcia pakt hierdoor de eerste drie punten en wist het na december 2017 weer een uitwedstrijd in de eredivisie te winnen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer