Voor de vijftiende keer: Internationaaltophockeytoernooi op de velden van EHV

Komend weekend zijn de velden van de Enschedese Hockey Vereniging (EHV) voor de vijftiende keer het decor van het Klaverblad Internationaal Tophockey Toernooi. Zowel op zaterdag 25 augustus als op zondag 26 augustus worden er wedstrijden op hoog niveau gespeeld ter voorbereiding op de start van het seizoen. In twee dagen tijd worden er 21 wedstrijden gespeeld op de twee watervelden van EHV.

Zowel de dames als de heren van het organiserende EHV zijn aanwezig in voorbereiding op hun nieuwe seizoen in de Eerste Klasse. Tijdens het toernooi zullen zij twee dagen lang getest worden door de diverse deelnemers van het toernooi. De heren spelen in een poule van zeven teams allemaal zes wedstrijden. Zij nemen het onder andere op tegen Myra (Amstelveen), Ommoord (Rotterdam) en Bully (Oldenzaal). Het eerste damesteam van EHV speelt zowel op zaterdag als op zondag een drie-luik.

Ook dit jaar weten buitenlandse herenteams hun weg naar EHV weer te vinden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanuit België en Duitsland maken respectievelijk Embourg Hockey Club (nabij Luik) en Club Raffelberg (Duisburg) hun opwachting. Speciale gast dit jaar is het eerste mannenteam van King Khan Hockey Club uit Pakistan. Zij zijn voor een oefenstage in Nederland en de organisatie van het Klaverblad Internationale Tophockey Toernooi is verheugd met hun komst. Het niveau van de buitenlandse teams is vergelijkbaar met de Nederlandse Eerste klasse.

De wedstrijden staan onder leiding van Nederlandse bondsscheidsrechters en ook jonge talentvolle scheidsrechters krijgen de kans om te laten zien wat zij in huis hebben. Er wordt extra glans aan de wedstrijden gegeven door de inzet van ballenkinderen, waardoor er op hoog tempo gespeeld kan worden. De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld tussen 09.30 uur en 17.15 uur. Op zondag zijn er wedstrijden van 09.30 uur tot en met 15.15 uur. Het terrein van EHV is vrij toegankelijk voor publiek gedurende het weekend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer