Johannink slaat dubbelslag in Ronde van Borne, Meijering wint bij de vrouwen

Jelle Johannink (foto) heeft donderdagavond de Ronde van Borne gewonnen. In een sprint met twee was de renner uit Denekamp sneller dan medevluchter Kars Jansman, de schaatser uit Hellendoorn die deel uitmaakt van het Jumbo-Visma schaatsteam. Achter het duo sprintte Rick Pluimers uit Enter naar de derde plaats. Met zijn zege sloeg Johannink een dubbelslag. Hij is de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente voor elite/beloften. Bij de vrouwen won Mareille Meijering uit De Meern, waar Arianna Pruisscher de leidster in het klassement bleef.

Hoewel zowel de vrouwen als de mannen er een mooie wedstrijd van maakten, bleek er in Borne vooral spanning om het klassement te zijn bij de mannen. Wiebe Scholten won onderweg beide tussensprint om de punten en reed lang vooruit. Had hij het volgehouden tot de finish, dan had hij een grote kans op de blauwe leiderstrui. Het peloton liet echter niet begaan en greep hem en medevluchter terug. Daarna slaagde de aanval van Johannink en Jansman wel. De elite/beloften reden in Borne weer samen met de amateurs. Bij die categorie was Edwin Geerdink de eerste die finishte. Hij liep daarmee in op leider Gert-Jan Veltkamp, maar die behield wel de leiding in het klassement.

Na de dikke banden races was het in de Ronde van Borne donderdagavond eerst aan de vrouwen. Ook zij maakten er een mooie wedstrijd van, waarin veelvuldig werd aangevallen. Vier rensters slaagden er uiteindelijk in om weg te rijden; Mareille Meijering, Winanda Spoor (Apeldoorn), Marit Cent (Goor) en Floor Weerink (Groningen). In die volgorde eindigden zij ook op de eerste vier plaatsen. Met een zesde plaats in de wedstrijd deed VIRO Criterium Cup Twente leidster Arianna Pruisscher goede zaken voor haar klassement.

De volgende wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente is de Ronde van Goor. Ook daar komen op zaterdag 7 september alle categorieën in actie. Omdat de elite/beloften mannen en de vrouwen in Goor hun laatste wedstrijd om het klassement rijden, zullen daar extra puntensprints worden verreden. Iedere tien ronden wordt er dan gesprint en verdienen de eerste vijf renners punten. Daardoor ligt het klassement in alle categorieën nog volledige open en wordt er een spannende strijd verwacht in Goor.

Verdere programma VIRO Criterium Cup Twente 2019:

Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen

Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer