DOS’37 gestart met haar project ‘Gelijke Kansen’

Afgelopen week zijn de spelers en speelsters van de JO8-, JO9- en JO10-teams van DOS’37 gestart met het nieuwe project ‘Gelijke kansen’. Hoofd Jeugdopleiding Marc Meier gaf met een korte uitleg aan de spelertjes het startsein voor de eerste training ‘in nieuwe stijl’ : dezelfde oefenstof voor alle kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie!

In de komende periode zal het project binnen DOS’37 meer vorm krijgen. Op de maandag zullen de kinderen in verschillende samenstellingen (kleine groepjes met veel individuele aandacht) de loopcoördinatie-, techniek- en 1-tegen-1 oefeningen afwerken. Tijdens deze oefeningen zullen ze door de verschillende trainers van hun eigen leeftijdscategorie worden geholpen, de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

Op de 2e trainingsdag (woensdagavond voor de JO8 en JO9 en donderdagavond voor de JO10) gaan de kinderen met hun eigen team aan de slag met verschillende techniek-, afwerk- en partijvormen. Hierbij worden ze, in blokken van 3 weken, getraind door een vast(e) trainer/trainersduo. Deze trainers zullen in deze periode het team ook op de zaterdag begeleiden. Door het rouleren van de trainers benadrukt DOS’37 haar project Gelijke Kansen m.b.t het aanbieden van gelijke oefenstof aan alle kinderen in dezelfde leeftijdscategorie en verwacht hiermee al haar jeugdspelers zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Enthousiast over het nieuwe project Gelijke Kansen bij DOS’37 en wil je een keertje komen meetrainen? Kom gerust langs bij de training. De JO8- en JO9-jeugdteams trainen op maandag en woensdag van 18.00-19.00 uur en onze JO10-jeugdteams op maandag van 18.00-19.00 uur en op donderdag van 18.30-19.30 uur. Iedereen is van harte welkom, wel vooraf even een mailbericht sturen naar : john.zwier.dos37@gmail.com.

Foto’s: DOS’37

Newsoutside Sportverlichting