Fleringen vierde op Twente Tournament in Weerselo

Op donderdag 22 augustus en zondag 25 augustus stond voor het eerste elftal van VC Fleringen het prestigieuze Twente Tournament in Weerselo op het programma. Er was een sterk deelnemersveld aanwezig met teams als UD Weerselo, SV Enter, Quick ’20 zaterdag en VV Oldenzaal. Fleringen bevond zich in een sterke poule met SV Enter, Quick ’20 en Hector.

Het toernooi was de eerste echte krachtmeting voor de ploeg van Hielke aan de Stegge in de route naar handhaving in de vierde klasse. Hierna volgen nog bekerwedstrijden tegen TVC’28 2, Hoeve Vooruit en VV Reutum. Fleringen mistte tijdens het toernooi de vakantie vierende topscorer Martijn Poppink alsmede reserve aanvoerder Steven Schepers. Ook Steven Kok, Tieme Koopman, Jaron Kuipers en Brent van der Kamp konden er niet bij zijn.

Fleringen begon vol energie aan de eerste wedstrijd tegen het zaterdagteam van Quick ’20, opererend in de tweede klasse. Met een compacte speelwijze werd getracht om met snelle uitbraken de defensie van de Oldenzalers aan het wankelen te brengen. Al na één minuut kreeg Fleringen een grote kans via Bram Meen maar helaas wist hij niet te scoren. Fleringen speelde goed en was zeker niet minder dan de sterke tweedeklasser uit Oldenzaal. Halverwege de wedstrijd scoorde Gijs Koopman de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Simon Elshuis en Tim Stopel.

Ondanks grote kansen voor Tim Stopel en Jasper Slaghekke kwam Quick ’20 via een mooie aanval toch weer langszij. In de slotminuut kreeg Quick ’20 een strafschop die door Maarten Oosterik fraai uit het doel geranseld werd. Hierdoor wist Fleringen toch nog een punt te behalen. In de tweede wedstrijd was SV Enter de tegenstander. Fleringen werd behoorlijk met de rug tegen de muur gedrukt en had moeite met het goed voetballende SV Enter. Mede door goed keeperswerk van Maarten Oosterik werd er met een 2-0 nederlaag van het veld gestapt. De laatste wedstrijd tegen Hector kwam Fleringen beter voor de dag.

Fleringen speelde goed en via fraaie doelpunten van Bram Meen, Jasper Slaghekke en Sjoerd Booijink stapte Fleringen met een 3-0 overwinning van het veld en wist Chris Stopel zijn doel schoon te houden. Fleringen wist door deze overwinning de avond af te sluiten met een knappe tweede plaats in de poule.

Zondag wachtte de finalewedstrijd tegen derdeklasser RSC uit Rossum om de 3e plaats in het toernooi. Al vroeg in de wedstrijd kwam RSC op voorsprong door miscommunicatie in de Fleringer defensie. Fleringen probeerde de gelijkmaker te forceren en kreeg hier in de eerste helft een aantal kleine kansjes voor via Tim Stopel en Sjoerd Booijink. De tweede helft opende Fleringen sterk. Gijs Koopman verscheen een aantal keer gevaarlijk voor het Rossumse doel en ook de ingevallen Lars Schoemaker was bij vlagen moeilijk aan banden te leggen door de ervaren defensie van RSC. Een mooi moment voor de Fleringse middenvelder die er met een zware kruisbandblessure een lange periode uit lag.

Fleringen probeerde de tweede helft de gelijkmaker te forceren maar had moeite met de volwassen Rossumse ploeg. Halverwege de tweede helft scoorde RSC de 2-0. Bram Meen en Jasper Slaghekke hadden de 2-1 op hun schoen maar het was RSC dat even later de 3-0 wist te maken. Via een doelpunt van de ingevallen Dylan Kuipers wist Fleringen in de slotfase nog de 3-1 te scoren maar het mocht niet meer baten. Fleringen sloot het Twente Tournament af met een prima 4e plaats. Al met al een zeer nuttig en leerzaam toernooi voor de Fleringers waarin de ploeg van Hielke aan de Stegge liet zien voor geen enkele tegenstander bang te hoeven zijn.

Komende zondag wacht de eerste bekerwedstrijd tegen het tweede elftal van TVC’28 uit Tubbergen. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer