2x goud, 4x zilver en 1x brons op het officieuze NK te Amsterdam voor atleten AC Tion

Tijdens de officieuze NK atletiek voor onder 16 jaar in Amsterdam, de C Spelen JJC  afgelopen weekend,  hebben drie atleten van AC Tion zich weten te plaatsen voor de interlandwedstrijd tegen Duitsland die aankomend weekend  wordt gehouden op de eigen baan aan de Geessinkweg.

Marleen Baas was superieur bij het speerwerpen en liet dat zien door de speer naar een nieuw nationaal record te werpen van 47.58 meter. Ook liet ze zich drie keer een zilveren medaille omhangen. Bij het verspringen sprong ze een Twents record van 5.61 meter, de kogel ging naar 13.39 meter en de afsluitende 80 meter horden was met 12.01 seconden ook genoeg om straks mee te mogen doen in het Nederlandse team. Baas kwam na de horden ten val en blesseerde daarbij haar knie. De komende week staat dan ook in het teken van herstel.

Grote verrassingen waren Milan Beuning en Jermaine Kleine. Jermaine Kleine won de 300 meter horden in een Twents record van 39.60 seconde met grote voorsprong .Op de 100 meter horden heeft Jermaine te vroeg gepiekt in de halve finale liep hij een  Twents record met 13.64 sec. Deze tijd was de snelste tijd op de 100 horden die dag. Hij kwam daardoor te kort aan kracht in de finale maar behaalde wel de 3e plek. Ook Milan Beuning maakt zijn opwachting in het Nederlandse team. Beuning kreeg zilver na de speer 54.57 meter ver geworpen te hebben.

Foto Raymond Kleine van Gelden

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer