3e editie van de TCPM Tukker Cup in september van start

Na twee succesvolle edities start in september de 3e editie van het grootste amateur voetbaltoernooi van de regio Twente (en omstreken). 1e elftallen van meer dan 40 verenigingen uit deze regio zullen naast de competitie en de beker gaan strijden om de TCPM Tukker Cup.

De TCPM Tukker Cup is in het seizoen 2017-2018 begonnen als extra toernooi naast de competitie en beker met als doel extra oefenwedstrijden voor clubs te organiseren rondom inhaal weekenden in een georganiseerd toernooiverband, zoals de Champions League. Dit is de ideale gelegenheid voor een club om wisselspelers of spelers die van een blessure terugkomen wedstrijdritme te laten opdoen. Ook kan men talenten uit de jeugd eens aan het werk te zien en te laten proeven aan wedstrijden tegen de senioren.

Tijdens het eerste jaar van de TCPM Tukker Cup begon het toernooi met 32 teams. De 2e editie voegde de organisatie een dames categorie toe met maar liefst 16 deelnemers, waardoor het totaal op 48 teams uit de regio Twente kwam.

Voor het komend jaar wordt de opzet van het toernooi iets gewijzigd om het niveauverschil bij de dames wat op te vangen. Besloten is om vanaf de poulefase bij de dames met twee klassen de inschrijving te starten. De A-klasse bestaat uit teams van de Hoofdklasse t/m 3e klasse, de B-klasse van de 3e klasse t/m 5e klasse. Teams die in de 3e klasse spelen mogen wel zelf bepalen in welke klasse ze willen uitkomen.

Bij de heren wijzigt er niet zoveel. Net zoals de vorige twee edities zullen de teams starten met een poulefase en gaan de nummers 1 en 2 van de poule verder in de knock-out fase, echter wordt in deze knock-out fase het toernooi ook uitgebreid met een A en B-klasse. Net zoals in de Champions League zullen de eerste twee in de poule het toernooi vervolgen in ‘de A-klasse’. De nummers drie zullen het toernooi vervolgen in ‘de B-klasse’.

De kosten om deel te nemen aan het toernooi zijn zeer minimaal, namelijk slechts 50 euro (per team) inschrijfgeld. Hiermee is een team verzekerd van minimaal drie wedstrijden. Deze wedstrijden worden begeleid door scheidsrechters uit de regio, welke geregeld worden door de organisatie.

Benieuwd naar de format van het toernooi, de speeldata, teams die zich al hebben ingeschreven, zelf inschrijven of andere vragen? Kijk dan snel op www.tukker-cup.nl! Vol = vol!

Foto organisatie Tukker Cup: vv DETO won de eerste 2 edities van de TCPM Tukker Cup.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer