‘De Bixie Masters in Tubbergen heeft indruk gemaakt’

Het is inmiddels zo’n vijf jaar geleden, maar als de 9-jarige Vince Nanning wordt gevraagd naar zijn allereerste Bixie Masters, gaat er een boek open. De in Dalfsen woonachtige Vince reed in 2014 met Knirremeis zijn eerste Bixie Masters in Tubbergen. Een jaar later was het weer raak. Dat het snel gaat met de ontwikkeling van Vince blijkt wel uit het feit dat hij afgelopen jaar twee keer Nederlands Kampioen werd. “Ooit hoop ik weer in Tubbergen mee te doen.”

Als we Vince bellen voor een interview moet hij door zijn moeder letterlijk van de straat geplukt worden. De kleine Nanning is een buitenmens, want naast paardrijden mag hij ook graag voetballen. “Ja, dat doe ik ook nog”, vertelt Vince opgewekt. Desondanks gaat in huize Nanning de meeste tijd op aan de paarden. Ook niet verwonderlijk als opa en papa gespecialiseerd zijn in het fokken, selecteren en opleiden van springpaarden. “Het is er met de paplepel ingegoten”, weet moeder Femke. “De pony waarmee Vince in Tubbergen reed was eigenlijk van zijn broer. Die mocht hij voor de gelegenheid even lenen.”

Bij Vince heeft de Schröder Masterclass duidelijk indruk gemaakt. “Ik kan me er nog veel van herinneren. Het was in een klein dorpje, overal lag zand en het was heel mooi aangekleed. Het leek wel een internationaal concours in het klein.” Inmiddels is Knirremeis verkocht, gaat Vince na de zomer naar groep zes van de Sint Willibrordusschool in Vilsteren en is er veel veranderd. Afgelopen maart schreef hij met Tomboy het NK stijl op zijn naam in Ermelo.

De pony van zijn broer heeft Vince niet meer nodig. Wel gaat hij soms voor de aanmoedigingen mee naar het buitenland, als Nick in België of Italië rijdt. “Dan ben ik de mascotte van Nederland. Als ik later groot ben, twaalf of dertien jaar, hoop ik zelf het EK Children te rijden. Het zou ook gaaf zijn ooit nog eens in Tubbergen mee te doen.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer