DOS’37 start oefencampagne met winst op PH

De eerste voorbereidingsweek op het nieuwe seizoen van DOS’37 werd na een drietal trainingen met een 1-0 zege afgesloten afgelotgen op het Almelose PH, promovendus in de tweede klasse. Trainer Kenan Durmuşoğlu liet in de basisopstelling enkele nieuwe spelers aantreden, die aan de selectie waren toegevoegd. Hidde Boers (eigen jeugd, foto), Ronald te Morsche (Sparta E.) en Menno Kamphuis (Excelsior’31) speelden direct de hele wedstrijd. In de tweede helft maakte Patrick van der Noort (eigen jeugd) zijn debuut als vervanger van doelman Jordy Dijkhuis.

In de eerste helft begon PH goed aan de wedstrijd door de verdediging van de thuisploeg onder druk te zetten. Het leverde de ploeg geen treffer op. Ook al namen de Vriezenveners het initiatief over, ook hen lukte het niet om de score te openen. Het dichtst bij een doelpunt was Ronald te Morsche, die met zijn inzet het aluminium van de rechterbovenhoek testte.

Na rust was DOS’37 de betere ploeg. Ondanks meerdere mogelijkheden viel er maar één treffer te noteren. Menno Kamphuis speelde zich met een snelle draaibeweging vrij en haalde doeltreffend uit 1-0. Het was tevens de eindstand, omdat ook PH in een sterke slotfase enkele kansen liet liggen of pogingen gekeerd zag worden door doelman Van der Noort.

Foto: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer