Eerste winnaar Ben Schröder keert jaarlijks met veel plezier terug

Bij de twintigste editie van de Schröder Masterclass is het een mooi moment om nog eens terug te kijken naar die eerste editie in 2000. Want wie stond er toentertijd als winnaar met de bloemen te zwaaien? Inderdaad: Ben Schröder, die zich door de naamgeving van het evenement bijna moreel verplicht voelde aan de start te verschijnen.

“Ik woonde destijds nog in Brabant en voelde er in eerste instantie niet zoveel voor om daarvoor helemaal naar Tubbergen te reizen. Ik reed in die tijd ook nog veel internationale wedstrijden. ‘Ik ga toch voor zo’n spelletje niet helemaal terugkomen?’ zei ik eerst, maar de organisatie bleef aanhouden. ‘Het heet de Schröder Masterclass, dus je moet wel meedoen.’ Toen ben ik dus toch maar gekomen.”

En dus was Ben erbij om de familie-eer te verdedigen. En het moment dat hij voor het eerst het plein op reed zal hij niet meer vergeten. “We hadden er nooit op gerekend dat het zo storm zou lopen, ik was helemaal overdonderd toen ik zag hoe druk het was”, diept Schröder moeiteloos op uit zijn geheugen. Aan zijn overwinning kleeft ook nog een mooi verhaal, want hij boekte zijn overwinning met een zoals hij zelf zegt nogal ‘brutale hengst’. “Daar wilden we eigenlijk Pieter-Jan Berkers op laten rijden, maar dat wilde hij niet. Dus toen nam ik die maar en won ook nog. Dat was meer geluk dan wijsheid”, geeft hij eerlijk toe.

Na die eerste in alle opzichten succesvolle editie was Schröder voortaan alle edities aanwezig. Een keer moest hij verstek laten gaan, omdat hij op een internationale wedstrijd uitkwam. Hij roemt de opzet. “Het is een heel gezellig evenement en een mooie show voor het publiek. Het is spectaculair, duurt geen eeuwigheid en je kunt topruiters aan het werk zien.”

Zelf kijkt hij ook uit naar de twintigste editie, waar zoveel mogelijk oud-winnaars aan de start staan. “Bijna iedereen is er. Als er een dubbele winnaar is, of als een winnaar inmiddels is gestopt doet de nummer twee van dat jaar mee. Ik heb er zin in, het wordt een mooie wedstrijd én zeker ook een gezellig feestje.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer