FC Twente pakt thuis punt tegen PSV

Promovendus FC Twente heeft aan de openingswedstrijd van het seizoen 2019/2020 een punt overgehouden. In de eigen Grolsch Veste werd het tegen de nummer twee van vorig seizoen, PSV, na een 1-0 stand bij rust, uiteindelijk een moeizame maar niet onverdiende 1-1. De thuisclub speelde in de eerste helft een prima wedstrijd en met prima combinatiespel werd de tegenstander al op eigen helft vast gezet.

Nieuweling Keito Nakamura opende de score al na acht minuten spelen toen hij van links naar binnen kwam en van buiten de zestien doelman Zoet kansloos liet. PSV kreeg daarna wel enkele kansjes maar speelde fantasieloos en zonder plan waardoor de thuisclub moeiteloos overeind bleef.

In de tweede helft had PSV de wedstrijd meer en beter onder controle. FC Twente kwam er bijna niet meer uit maar bleef verdedigend toch goed overeind. Na ruim een uur spelen kwamen de gasten naast FC Twente door een fraai ingekopte bal van verdediger Denzel Dumfries. Beide teams gingen daarna vol voor de winst maar gescoord werd er niet meer waardoor FC Twente al met al een verdiend punt pakte.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer