Frank Droste over de allereerste editie: “Ben Schröder viel van schrik bijna van zijn paard”

Frank Droste was twintig jaar geleden eigenaar van café ’t Oale Roadhoes. Daar aan de stamtafel ontstond het idee voor de Schröder Masterclass. Droste was er de eerste jaren bij betrokken als organisator.

Zoals zo vaak ontstaan goede ideeën al filosoferend en brainstormend in het café. Als er nog niet nagedacht hoeft te worden over de consequenties en het werk dat er bij komt kijken. Zo ging het ook met de Schröder Masterclass. “Gerco en Wim Schröder hadden in het zuiden van het land een vergelijkbaar evenement gezien. En al snel hadden zo zoiets van: dat moet hier toch ook kunnen.”

Van het één kwam het ander. En het werd ook al snel concreet, vooral vanwege het enthousiasme in het dorp. “Iedereen vond het meteen een goed idee. Bedrijven wilden graag meewerken om alles te regelen, sponsoren meldden zich aan, de gemeente bood direct help aan. En die jongens van Schröder hebben natuurlijk een enorm netwerk, dat hielp ook enorm.”

Droste vergeet nooit die eerste avond. “Ben Schröder was aan het inspringen en het plein was nog leeg. Toen hij niet veel later terug kwam in de piste, viel hij van schrik bijna van zijn paard af. Het zat ineens stampvol. Het was natuurlijk hartstikke mooi dat het meteen zo’n succes was.”

Droste’s misschien wel belangrijkste bijdrage aan het succes was de naam Schröder Masterclass. “Dat wilden die jongens helemaal niet, want die zijn daar van nature veel te bescheiden voor. Toch ben ik daar aan vast blijven houden. Het is natuurlijk een bekende naam en bovendien waren we daarvoor verzekerd van zeker drie goede deelnemers, haha.”

Hij maakte de eerste jaren deel uit van de organisatie, in de tijd dat hij ’t Oale Roadhoes bestierde. Hij kijkt er met plezier op terug. “De vergaderingen liepen bijna altijd uit op een feest.” Toch blijft de Masterclass trekken, ook nu hij er niet meer bij betrokken is. “Ik sta ook dit keer weer gewoon langs de kant op het plein, want het is gewoon een mooi evenement.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer