Hoogtesprong en Ladies Cup zorgen voor spektakel in volgepakt stadion in Tubbergen

Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat de zaterdagavond tegenwoordig ook bij menig bezoeker rood omcirkeld. De Hoogtesprong over houtvezelbalen en de Ladies Cup zorgden voor een waar spektakel in een volgepakt stadion.

De magische twee meter werd dit jaar helaas niet gehaald tijdens de Hoogtesprong aangeboden door Klein Kromhof houtvezels. Van de acht deelnemers wisten uiteindelijk Rob Scherphof, Eric ten Cate en Jan Diepman wel de muur van 1.80 meter hoog foutloos te bedwingen.

Een sensationele winst voor de dames van Team Loohuis Agro Neutraal tijdens de tweede editie van de Ladies Cup aangeboden door AH Ootmarsum. Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen waren uiteindelijk de snelsten in een zinderende barrage. Team Hoveniersbedrijf Koppelman met Laura Spekenbrink en Sarah Koppelman waren een fractie van een seconde langzamer en mochten de tweede prijs mee naar huis nemen. De derde plaats op het ereschavot was voor Team HOH Langeveen met Jet Gerridzen en Anne Lotte Tijhuis, die eigenlijk met de winst naar huis leken te gaan maar een balkje op de laatste hindernis gooide roet in het eten.

Meer dan 100 combinaties wisten dit jaar de weg naar het centrumplein te vinden en daar werd met het mes tussen de tanden gereden. De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om uiteindelijk met een van de drie mountainbikes naar huis te mogen. Uiteindelijk bleek dat Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis de snelsten waren en daarmee dus dat stalen ros op stal mogen zetten.

De komende dagen staat het centrum ook nog volop in het teken van de paardensport. Op maandag verwelkomen we de allerkleinsten tijdens de Bixie Masters en is het daarna genieten geblazen tijdens de menavond. Op dinsdagavond wordt het een weerzien met oude bekenden tijdens de Schröder Masterclass. Veel oud-winnaars als Wim Schröder, Pieter Jan Berkers en Eric ten Cate zullen in de ring verschijnen en zijn er op gebrand om deze jubileumeditie te winnen.

De entree is alle dagen gratis, alleen voor de zittribune zijn op dinsdagavond tickets nodig. Deze zijn te verkrijgen op www.schrodermasterclass.nl of bij Eetcafé De Burgemeester.

Foto’s: Loes Wielheesen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer