Ladies Cup al na één jaar niet meer weg te denken

Het beviel goed afgelopen jaar, de eerste editie van de Ladies Cup. Logisch dus dat dit onderdeel ook dit jaar weer een plaatsje heeft verworven op het programma van de Schröder Masterclass. “Ik werd in januari al gebeld met de vraag of het dit keer wel weer kwam”, zegt Jort de Wit van de organisatie.

“Het was echt één van de hoogtepunten en we hebben er heel veel positieve reacties op ontvangen”, vertelt De Wit. Wat is nu het succes van de Ladies Cup? Volgens De Wit is dat een combinatie van factoren. “Natuurlijk dat het een wedstrijd is waar alleen amazones aan meedoen, maar dat is maar een deel van het verhaal. Het is ook de formule van de wedstrijd met afvalrondes en het feit dat er in teams van twee wordt gestreden, allemaal rijdend in een verschillende kleur. Dat maakt het ook herkenbaar voor de toeschouwers.”

Het zijn allemaal elementen die in reguliere wedstrijden niet gebruikelijk zijn. Voor Jet Gerridzen, die net als vorig jaar deelneemt aan de Ladies Cup, maakt dat het aantrekkelijk. “Ik ben gevraagd door Anne-Lotte Tijhuis. Ik ga al lang met haar om, dus het is leuk om samen met haar te rijden. Ik heb direct ja gezegd, want ik vond het vorig jaar ook al heel leuk qua sfeer en opzet.”

Voor Gerridzen is het vooral de opzet van de wedstrijd die het leuk maakt om mee te doen. Het strijden in teamverband is er daar één van. “Er komt dan toch niet iets meer spanning bij kijken, dan als je voor jezelf rijdt. Je bent ook van een ander afhankelijk en tegelijkertijd voel je zelf ook de druk om het goed te doen. Het is enerzijds vooral leuk om te doen, maar als je meedoet, ben je wel zo fanatiek dat je het zo goed mogelijk wilt doen.”

Vorig jaar haalde het duo de barrage, maar ging het net mis toen in de slotfase de teugel van Tijhuis knapte. “We hebben dus een mooie uitdaging om het nog beter te doen deze keer.”

Tekst in kader:
Albert Heijn Ootmarsum bestaat dit jaar 25 jaar en werd uitgeroepen tot beste zelfstandige supermarkt van Overijssel. Zij zijn net als vorig jaar sponsor van de Ladies Cup. “Wij vinden het belangrijk om ook de vrouwelijke sporters hun verdiende plekje in de spotlights te geven”, zegt eigenaar Jan Grimberg daarover. De roots van Grimberg liggen voor een deel in Tubbergen en daarom vindt hij het belangrijk iets terug te doen voor de regionale sport. De hoofdprijs bij de ladies Cup wordt ook aangeboden door AH Ootmarsum. “De winnaar krijgt een ballonvaart aangeboden met onze eigen ballon, een geweldige belevenis.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Schroder Masterclass

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer