Veel oud-winnaars op twintigste Masterclass

Deze zomer is het voor de twintigste keer dat de Schröder Masterclass op het programma staat. Een jubileumeditie dus en daarom wordt deze editie extra speciaal.

Organisatoren Jort de Wit als Ruud Droste noemen beiden als eerste de Ladies Cup, die na een succesvolle primeur nu opnieuw op het programma staat. “We zijn ook erg blij dat we Jan Grimberg van Albert Heijn weer als sponsor voor dit evenement hebben vastgelegd. Mede daardoor kan het een vaste plek op de Schröder Masterclass krijgen.”

Een tweede bijzondere noviteit speciaal voor de jubileumeditie is de oecumenische kerkdienst in de buitenlucht in de ring, gezamenlijk door pastor Casper Pikkemaat van de parochie in Tubbergen en dominee Esther Scheer van de protestantse gemeente als voorgangers.

Het hoogtepunt is de Masterclass op dinsdagavond, waar voor de gelegenheid zoveel mogelijk oud-winnaars aan de start verschijnen. “Het lijkt erop dat vrijwel iedereen er zal zijn. Behalve een enkele oud-winnaar die inmiddels gestopt is. In dat geval doet de nummer twee van dat betreffende jaar mee. Dat gaat een spektakel worden”, zegt Ruud Droste. “De wedstrijd wordt gereden bij kunstlicht, het wordt een echte trekpleister”, voegt Jort de Wit daar nog aan toe.

Het enthousiasme kent geen grenzen, zodra De Wit begint te praten over de Schröder Masterclass. Bijna het volledige programma passeert de revue: de spetterende hoogtesprong op zaterdagavond, de bixie-wedstrijd voor de jongste deelnemers, die in de loop der tijd ook een vaste plek heeft gekregen. “Het is echt de moeite waard om te komen kijken”, verzekert De Wit.

Feit is dat de Schröder Masterclass een succesformule is gebleken. “Het is overzichtelijk en spectaculair en het duurt geen uren. Bovendien is het door de locatie heel anders dan een gewone wedstrijd”, vat Droste het succes samen.

En dan is het feestelijke randprogramma nog niet eens aan de orde geweest. Met een programma voor elk wat wils. Ruud Droste daarover: “Op zaterdagavond vooral voor de jeugd met ‘Het Foute Uur’ van Q-Music en DJ-Gert. Op maandag komen de Woudrukkers. Ja, bijzondere naam. Het is een soort boerenrock. Ik heb er filmpjes van gezien op YouTube, dat wordt hartstikke mooi.”

Om de volledige sportkrant te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer